Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


Foto: Steingrim Sneve


15.10.2007
PÅ FESTIVAL I CANTERBURY
Forfatter: Siri Henriksen

Steingrim Sneve fra Vinterfestuka i Narvik er midtveis i sitt Reis & Ryk-opphold i England. Han er i festivalmodus og stortrives i arrangørrollen.

Steingrim jobber til vanlig som daglig leder i Vinterfestuka i Narvik. Vinterfestuka har historie så langt tilbake som 1956, og regnes som en de eldste og mest tradisjonsrike festivalene i landet.

I disse dager har han byttet ut kontoret i Kongensgate med Festival-liv i England, der han jobber med å arrangere Canterbury Festival.

Sist uke fikk han også kjendisstatus da han ble filmet under et innslag på Kent TV. Gjett om vi ble stolte da vi så han på tv!

Her følger et ferskt reisebrev fra Steingrim:

Hi igjen!
Nå begynner det å svinge her! Etter noen dager med litt famling, føler jeg at jeg er kommet mer inn i teamet, og i går hadde vi første kveld ute på pub. Fine diskusjoner omkring utfordringene rundt dette å skape festival.

Har også fått med meg den første konserten – det vil si det var en pre-verdenspremiere på et stykke laget en av Englands mest kjente komponister; Peter Maxwell Davies. Han var personlig tilstede og fortalte svært levende om hvordan han gikk frem med å skrive stykket. Fantastisk å få møte så levende og engasjerende person!

Jeg begynner også å føle meg hjemme på mitt B&B. Det ligger midt i byen, så det er maks fem minutters gange til det meste. Alle tar godt vare på meg og spør hele tiden om det er noe de kan gjøre og om alt er OK. Hver morgen står et frokostbord dekket, og vi er en internasjonal samling som sitter rundt og spiser. Prøver å prate med noen av dem, og oppdager nok en gang at Norge er nok slettes ikke det mest kjente landet i verden!

Et liten apropos til det trivelige møtet vi hadde i fellesskap. På det møtet ble det fleipet med den norske "all weather jacket". DEN har jeg virkelig hatt bruk for her! Et par av dagene har himmelens sluser åpnet seg og på en måte som vi ikke er vant til hjemme. Jeg tror nok at den jakken bør settes opp som et "must" for alle som reiser utenlands :-)

Nå er vi i full gang med rigging av lyd, lys og scener, men inn i mellom får jeg tid til å sette meg ned med Rosie, festivalsjefen, og utveksle erfaringer.

Som dere skjønner, har jeg det flott! Legger med et bilde som viser kontorbygningen. Sitter bak vinduene øverst og jeg tror at selv Harry Potter ville bli misunnelig.

Med vennlig hilsen
Steingrim

Les mer om festivaler på www.vinterfestuka.no og www.canterburyfestival.co.uk

TILBAKE TIL NYHETER