Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


Foto: Privat foto


22.02.2008
OPPLEVELSESTURISME I DEN SVENSKE VILLMARKEN
Forfatter: Siri Henriksen

Inger Hovenger fra Valdres Fjellopplevelser er tilbake etter et to ukes opphold hos Jukkasjarvi Vildmarks Turer i Kiruna. Fokus på reisen var opplevelsesturisme, markedsføring, organisering og praktisk gjennomføring av turer.

Reisebrev fra Inger:

Jeg har nå vært hos Jukkasjarvi Vildmarks Turer, JVT, i snart en uke. Har det helt fantastisk. Her er 90 hunder. Hundespann kjører inn og ut flere ganger om dagen – alt fra 2 timers turer til ukesturer. Det er fantastisk natur å kjøre hund i i området her – hvite vidder så langt øyet rekker – og lyden av løpende, pesende hunder er det eneste som når øret når man står bak på sleden og lar tankene vandre – kan man ha det bedre….

Har fått egen leilighet, og det er litt godt å kunne ordne sin egen mat etter 8-10 timers dag utendørs. Blir ingen seine kvelder på byen…

Kiruna er jo også bokstavelig talt en spennende by – byen skal flyttes. Den står på svaiende grunn etter all malmutgravningen under byen. Den nye brannstasjonen flyttes nå, da gulvet ikke lenger tåler tyngden av brannbilene…og det er langt ned…..

Mats som driver JVT, har mange års erfaring og jeg har lært mye om markedsføring, organisering og ikke minst praktisk gjennomføring av turene – og de tre TTT har fått nytt innhold – Turister Tar Tid. Viktig å ha med seg videre.

Kiruna/Lappland har en fantastisk tilrettelegging for hundekjøring. Her er merkede løyper, egen P-plass på flyplassen. Vi har mye å lære i Norge på dette området.

Siste uka skal jeg ha mest fokus på rein, skal ut og møte reindriftssamer. Men reineiere, klokke og kalender, fungerer annerledes for dem enn for oss, så her er det bare å håpe….. Men - dette er livet folkens!!!

Vil dere vite mer om hva jeg holder på med så ta en titt på www.valdresfjell.no

TILBAKE TIL NYHETER