Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


ESTEC


28.03.2008
HOSPITERTERING VED ESA EDUCATION OFFICE - NEDERLAND
Forfatter: Siri Henriksen

Hege Merethe Strømdal fra NAROM (Andøya Rakettskytefelt) er tilbake etter to uker i Nederland. Hun har lært om europeisk romvirksomhet, knyttet nye nettverk og hentet hjem nyttig kunnskap til Andøy.

Reisebrev fra Hege:

Hei, hei!

Da er min siste arbeidsdag ved ESA Education office kommet. Hadde planlagt å sende dette reisebrevet tidligere, men dagene har gått så ufattelig fort.

Så her sitter jeg da, skal snart inn og gi en briefing over hva jeg har jobbet med disse to ukene.

Kom til Nederland søndag 2.mars, og tok taxi til hotellet. Var temmelig utkjørt etter reisen, og sovnet veldig tidlig den første kvelden.

Mandag morgen stod jeg opp og dro til ESTEC, hvor ESA hovedkontoret er. Følte meg veldig som en bonde på bytur da jeg kom hit, for anlegget er er ufattelig stort. Det jobber over to tusen mennesker her på ESTEC, og det er jo nesten like mange som på Andenes! (se bilde som vedlegg)

Jeg ble godt mottatt av Elke Delvoye, som er min kontaktperson. Fikk info om ESA og ESA Education office. Så ble jeg satt inn i arbeidet jeg skulle gjøre for ESA disse to ukene - skrive en rapport/anbefaling om hvor ESA eventuelt skulle legge et ESERO (European Space Education Resorce Office) kontor i Norge og med forslag til arbeidsområder. Så dette har jeg holdt på med i to uker - og om bare en time skal jeg legge fram rapporten/anbefalingen min.

Arbeidsdagene har i hovedsak foreløpt slik: Dagen på jobb startet kl 0830, arbeid med rapporten/presentasjon av ei avdeling fram til kaffe pause ca kl 10, jobbing videre fram til lunsj ca kl 12, og så jobbing/nye presentasjoner fram til kl. 1800. Lange dager, men det førte til at ettermiddagene/kveldene på hotellet gikk fort.

Har lært ufattelig mye om Europeisk romvirksomhet, ESA som organisasjon og om ESA Education Office - som vil gjøre ting litt enklere når jeg nå kommer tilbake på jobb etter påske. Har også truffet mange flotte og hyggelige mennesker, som jeg kommer til fortsatt å ha kontakt, med både personlig og arbeidsmessig, etter at jeg kommer tilbake til Norge.

Det har også vært kjekt å ha en tidligere kollega fra ARS som privatsjåfør og guide under disse to ukene. På den måten har jeg fått sett mer enn bare strekningen ESTEC og Noordwijk, der jeg bodde.

Takk for denne fantastiske muligheten!

Vennlig hilsen
Hege

TILBAKE TIL NYHETER