Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


Utdeling av Svarta Bjørn statuetten
Foto: Privat foto


20.10.2008
SVARTA BJøRN DELEGATER BIDRO STERKT På W.I.N KONFERANSEN 2008

Unni Forshaug, Vigdis Østensen og Kirsten Nystrand er tilbake etter innholdsrike og inspirerende uker i Sitges, en by like sør for Barcelona. Målet med reisen var å delta som teammedarbeidere på Women International Networking Conference.

Hola!
Da er alle tre for lengst tilbake i Narvik og i gang med å ta igjen det forsømte i egne jobber. Derfor et litt forsinket reisebrev. Notater har vi, god husk likeså, så nå spoler vi tiden tilbake….

Vi startet allerede lørdag 13. september fra Narvik til Oslo/Gardermoen. Overnatting måtte til pga flyforbindelsene, og morgenflyet søndag brakte oss hurtig og behagelig til Barcelona, overvekt til tross… Vi fant fort ut at det måtte bli taxi til Sitges; å bruke buss, metro og så taxi var ikke verdt slitet - ei heller med tanke på kostnadene! Så på et blunk befant vi oss i den lille sjarmerende kystbyen Sitges, ca. 3 mil sør for Barcelona. Varmt og deilig kunne vi straks konstatere, og etter hotellbytte (pga særs dårlig standard) kunne vi sjekke inn på Hotel Santa Maria. Et veldig hyggelig hotell, som også viste seg å by på utmerket mat og hadde perfekt beliggenhet ved stranden.

Vi brukte mandagen i Barcelona, der vi fikk med oss noen av severdighetene den vakre byen har å vise fram. Sagrada Familia og Guell-parken, to av Antoni Gaudis berømte verk, blir ikke borte fra minnet med det første. Det samme gjelder byens fantastiske og spennende utvalg av bygninger i spenstig, ny arkitektur. En rundtur med buss ga oss en liten ”oversikt” over byen, og den store handlegata La Ramla imponerte oss med sitt vareutvalg, og for å si det mildt; folkestrømmen var endeløs. Også det gotiske kvartal var vel verdt å vandre rundt i. En lang, varm og innholdsrik mandag forsvant fort, men etterlot seg noen mindre plager; gnagsår!

Fra tirsdag til søndag ble det W.I.N. fra tidlig morgen til sen kveld. Konferansen ble arrangert på Melia Hotel i utkanten av Sitges, en spasertur på rundt 20-25 minutter fra der vi bodde. Vi gikk til fots første dagen, senere ble det taxi. Arbeidsdagen startet tidlig og varte gjerne til midnatt. Å gå ”til og fra jobben” var ikke særlig aktuelt da.
Totalt var vi rundt 25 fargerike og spreke damer fra hele verden som jobbet frivillige under konferansen. De fleste hadde vært med før, men det var flere enn oss som kunne kalle seg førstereisdamer. Teamet hadde et eget lokale som ble vår faste base. Der startet dagene med en såkalt briefing. Første post etter gjennomgangen tirsdag, var å gjøre klar ca 600 navneskilt og sortere dem. Så pakket vi deltakerbagene. Det var ikke få, hele 600 bager ble fylt til randen av diverse reklameartikler fra samarbeidspartnere. En jobb som krevde sine kvinner… Allerede onsdag ettermiddag kom de første deltakerne. Køen ble lang foran registreringen, men ti energiske damer jobbet på spreng for å få alle registrert.
Vi gikk fra den ene utfordringen til den andre, med godt humør og stort pågangsmot. Innlagt i konferansen var det flere workshops hver dag, med oss frivillige som ansvarlige ledere. Hver og en fikk vi ”utdelt” en foredragsholder som vi skulle ta oss av på best mulig måte – på engelsk selvfølgelig. Vi heiv oss rundt, fikset ”alt” de ulike foreleserne ba om, og det var ikke lite! Nok vann? Hvor serveres lunsjen? Funker datamaskinen? Boksalg? Sikkerhetsrutinene? Og selvfølgelig, presentere foreleserne, dele ut og samle inn evalueringsskjemaene, pluss pluss. Alt kunne skje, og alt skjedde, men alt gikk strålende likevel. En fantastisk erfaring, så forskjellige personer, så mange ulike oppgaver. Det ble mange timers arbeid denne uka, i ettertid har vi regnet ut at vi jobbet to fulle uker på en uke i antall timer. For etter at alle workshops var over for dagen, stod vertinnejobben for tur. Når kvelden kom, var det tid for cocktail party, middager og generell mingling. Lørdag kveld; gallamiddag. Flere hundre damer i sin fineste stas, underholdning og musikk og tre retters middag.
Vi representerte W.I.N. etter beste skjønn og på beste måte i alle de forskjellige rollene vi ble tildelt. Etter tilbakemeldingene å dømme, gjorde vi en god jobb. Når sant skal sies, fikk vi ofte ros for både arbeidsinnsats og ansvarsfølelse. Vi fikk også erfare at norsk tid og spansk tid ikke er helt det samme..
Vi skulle selvfølgelig presentere og representere Svarta Bjørn Konferansen også overfor W.I.N. og deltakerne der. Lørdagen leide vi markedsplass og brukte tid på å informere om vår egen konferanse. Tre rallarkledde damer fra nord vakte både undring og nysgjerrighet, antrekket gjorde lykke må vi kunne si.

Lørdag ettermiddag overrakte vi Svarta Bjørn statuetten til Anna Persson, som er koordinator for W.I.N. Vigdis takket på vegne av oss alle tre for inspirerende, lærerike og spennende dager sammen med så mange flotte damer fra hele verden. I tillegg fikk Anna og grunder av W.I.N., Kristin Engvig, hver sin bok om Svarta Bjørn. Etter reaksjonene å dømme, ble overrekkelsen svært positivt mottatt.
Søndag var avreisedag for Unni, mens Vigdis og Kirsten avsluttet konferansen. Så startet evalueringen så smått, og pågår enda.

"Oppsummering": Vi hadde noen fantastiske dager i Sitges og i Barcelona. Vi møtte spennende forelesere og jobbet sammen med kvinner fra hele verden. Vi har knyttet kontakter vi aldri ville hatt mulighet til å gjøre uten denne reisen, og ikke minst har vi hevet vår kompetanse! Inspirasjonen til å arbeide videre med Svarta Bjørn konferansen er på topp. Noen av dem vi traff, håper vi å se på Svarta Bjørn Konferansen i Narvik i mars 2009. Interessen for vårt arrangement var upåklagelig, og vi har allerede mottatt mail fra flere av deltakerne og de frivillige. Svarta Bjørn Konferansen ble oppfattet som annerledes, ja litt eksotisk, men spennende og interessant.

Hilsener fra
Vigdis, Unni og Kirsten

Les mer om konferansen og Svarta Bjørn på følgende nettsted:
www.winconference.net
www.vinterfestuka.no

TILBAKE TIL NYHETER