Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


Foto: Privat foto


25.11.2008
TERAPIRIDNING I DANMARK
Forfatter: S.H

Danmark er blant de landene i Europa er lengst fremme når det gjelder alternative behandlingsformer og har lange tradisjoner på bruk av gården som pedagogisk ressurs. Dette var en av grunnene til at Hege valgte å dra til Hylke Ridecenter i Skanderborg for å lære om terapirridning.

Til daglig driver Hege Johnsen og mannen hennes Hjalmar Harila Solvarden gård og hestesenter i Vestre Jakobselv like vest for Vadsø. Her har de har bygd opp et helt nytt gårdsbruk med hest og sau på en gård som regnes å være en av landets nyeste bureisingsbruk.

Filosofien om åpent tun og grønn omsorg er en viktig motivasjon for at Hege nå ønsker å jobbe fulltid på gården. I de årene som gården har vært i drift har de klart å etablere et godt samarbeid med barnehager og skoler i kommunen, og opparbeidet et ungdomsmiljø rundt hestene i stallen. Dette er aktiviteter som de liker å drive med og som de ønsker å utvikle videre.

En av hovedsatsingene er å kunne tilby terapiridning som en del av et faste tilbud ved gården og dette var også utgangspunktet for at Hege ble med på Reis og Ryk, og ønsket å reise til Danmark. Danmark er langt fremme på alternative behandlingsformer og har lange tradisjoner på bruk av gården som pedagogisk ressurs.

Vertsbedriften fant hun fram til gjennom en artikkel i et fagblad hvor hun kunne lese om arbeidet ved et ridecenter i Skanderborg. Etter å ha lest artikkelen tok Hege kontakt, og ble ønsket velkommen.

Her kan du lese Heges reisebrev:
Hei alle sammen!
Nå har jeg vært her i 2,5 dager. Kom mandags ettermiddag og ble hentet av adriennes mann Jens i Århus ved flybussen så kjørte vi til Hylke som ligger ca 3 mil utfor Århus. Bor sammen med familien og fikk klar beskjed om og late som jeg var hjemme:).

Gavene som jeg hadde med ble avlevert og tatt godt i mot selv om tørket reinkjøtt nok ble litt for spesielt:=0.Men hadde med multer,lammelår,krøkebærsaft og bok om vakre Varanger så alle er glade!

Samme ettermidag fikk jeg en liten omvisning og sett på en ridetime i ridehallen. Hver dag starter vi opp kl 9 og holder på til ca kl 18-19.
Adrienne og fysioterapeut ulla er veldig flinke til og fortelle meg om hvert enkelt tilfelle av pasientene og jeg får også lov og hjelpe til. De har mange forskjellige brukere men så langt er det mange voksne med slag,blodpropp og cp pasienter med spasmer. Men også barn fra dårlig fungerende familier og spesialbarnehager. Veldig interesant og dagene går unna. Fikk også lov og låne en hest og delta på en ridetime med funksjonsfriske i kveld kl 19. Har fått utlevert timeplan for uken og får en følelse av og vere en del av teamet. Ser frem til resten av tiden og skal prøve og sende flere mail.
Hilsen fra Hege

TILBAKE TIL NYHETER