Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


Liv Andrea i slott og skulpturparken i Potsdam, Berlin.


2.02.2009
EN KULTURELL REISEOPPLEVELSE

Liv Andrea Mosdøl er Illustratør og høgskolelektor ved KhiB, Kunsthøgskolen i Bergen. Liv Andrea har jobbet freelance med illustrasjon for det offentlige og private næringsliv. I november hospiterte hun to uker hos Michael Hardt Design i Frankrike.

Via en tidligere deltaker i Reis og Ryk så kom hun i kontakt med professor Michael Hardt og miljøet rundt han i Frankrike. Hun fikk et detaljert program fra professor Hardt, hvor studio - arbeid, bedriftsbesøk og inspirasjonsturer var planlagt med utgangspunkt i at turen gikk rett til Saarland og Moselle hvor han jobber og bor. Prosjekt og plan utvidet seg senere til å omfatte en kultur - tur til Berlin, Dresden og Dessau. Hardt guidet gjennom historie, arkitektur, politikk, kunst og samfunnsstruktur. De så bl.a. Klee og Koon i Berlin, Holocost monumentet, Riksdagen og den nye Sentralbanestasjonen, Frauekirche og Bauhaus. Hotell, kontaktpersoner, og hvert enkelt reisemål var som Liv Andrea sier det selv: ”nydelig planlagt av vertsbedriften”.
Hun har ved å delta i prosjektet fått større kunnskap om design og illustrasjons betydning i europeisk bruttonasjonalprodukt og fått oppdatert hvordan dagens strateger tenker rundt fremtidens designutfordring og marked. Liv Andrea har fått grundig innføring i designskolen Bauhaus historie og visjon. Hun har sett store utstillinger av kunstnere som Klee og Koon og dermed fått større innsikt i to sentrale og svært forskjellige kunstnere fra midten av 1900-tallet og i dag. Hun besøkte gjenoppbyggingsprosjekter som Frauekirche i Dresden hvor hun fikk se hvordan man måtte utdanne håndverkere i "gamle" bygge og maleteknikker for å klare rekonstruksjonen.
Liv Andre har knyttet verdifullt nettverk og nye kontakter. Hun vil særlig nevne Helen Patton. Hun leder " Stiftung for International cultur Exhange". Helen er barnebarn til general George Patton, kjent, markant, militærleder på de alliertes side under 2.verdenskrig. Hun arbeider for økt kulturelt samarbeid mellom ulike land og folkeslag gjennom ulike kunst og kulturprosjekt.
Liv Andrea har utviklet sine kunnskaper innen photoshop og powerpoint og har fått diskutert egen arbeidssituasjon og faglig styrke.
Alt i alt er hun svært fornøyd med resultatet, og hun er godt i gang med å planlegge nye aktiviteter innen egen bedrift.

TILBAKE TIL NYHETER