Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


Tine Raisbæk


25.03.2009
AKTIVITETSKOMPANIET HAR BESøKT THE STUNNING TENTS COMPANY

Tine Raisbæk fra Aktivitetskompaniet i Telemark har vært på spennende læringsreise til England. Les hennes reisebrev her:

Hej
Så har jeg været tilbake en stund fra ett lærerikt opphold i England.
Aktivitetskompaniet har bare eksistert siden høsten 2007, men har støtt økt tilbudet innen naturopplevelser. For å tilby unike rammer rundt totalarrangementer blev vi i høsten 2008 partner i Tentipi nettverket i Norge med ansvar for Telemark og Vestfold. Dette er ett kvalitetsprodukt generelt, men især event-lavvoer med plass for 72 personer imponerer.

Jon Parr fra The Stunning Tents Company, www.stunningtents.co.uk, nær London har de siste fem årene leid ut ulike typer telt, og betraktes som ledende i forhold til sammenkobling av flere lavvoer. Januar og februar er ikke noen travel sesong i England, hvorfor de jobber med forbedring av rutiner og tester ut nye produkter.
Jeg fik være hos bedriften en uke, og var mye på kontoret, med bookingrutiner, salg og grunnleggende tanker. Dessuten var jeg med på den fysiske biten med oppsett av lavvoer og testing av ulike nye lyssettinger og andre stemningselementer. Grunnleggende har det vært lærerikt å følge en veletablert bedrift, men også betryggende å se at de jobber kontinuerlig med forbedring av prosesser. Der er mange konkrete tips og praktiske grep som direkte kan kopieres, dette især i forhold til lager og håndtering av større ordrer.
Ut over masse bilder av lure triks og detaljer har jeg også gode minner med hjem. Sue Elliot som er sekretær ved Stunning Tents inviterte både på mat hjemme og bedre engelsk matlaging på Wellingtor Arms. En vennlighet som bidro stort til en minneverdig opplevelse..

Jeg hadde noen fri - dager før mitt opphold hos Jon Parr, og tenkte det kanskje var lurt å sette meg litt inn i den rolle natur og reiseliv spiller i England, og hvordan naturrelaterte opplevelser tilrettelegges, markedsføres og formidles. Ikke overraskende var skilting og informasjon mere fremtredende, og det var flere målgrupper på hver enkelt rute. Altså tilrettelagt spesielt for barn, for planteinteresserte osv. Ruterne var ofte korte, bare noen få kilometer, men blev betraktet som relativt lange av de jeg pratede med. Det var heller ikke noe krav at naturen var det fremtredende opplevelseselement.

Jeg blev gjort oppmerksom på London Wetland Center, som er en prisbelønnet London attraksjon. Dette er et våt-område, tidligere et vannreservoar, som nu er tilpasset vanlige og mere sjeldne fugler. Området er like populært blant fuglekikkere som skoleklasser. Også andre grupper finner veien dertil og der er ca 200.000 besøkende årlig. Der er flere tilsvarende parker andre plasser i England, men hele formålet med denne var å bringe fuglelivet så nær store grupper av befolkningen som mulig.
Dette er virkelig lyktes, og tross det faktum at der er en lufthavn ganske nær, og lys og lyd fra rugbykamp på stadion var i bakgrunnen hele lørdag, så trivdes så vel gjester som fugler. Ingen tvil om at der er lagt mye arbeid i dette sted, men selv om noen av områdene var litt vel kommersielle etter min smak var der mye å lære og å ta med sig. De mange lokale entusiaster var også en kjempe verdi for stedet, og flere var inne som frivillige en gang om uken. Jeg fulgtes med Hazel rundt, og hun fortalte om hvordan utvikling hadde været de senere år, og hvordan hun opplevde at parken og gjestene holdte en fin balanse.

Generelt var dette en opplevelse jeg ønsker for flere, og det gir et nytt perspektiv på egne verdier og normer.

mvh
TineTILBAKE TIL NYHETER