Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


Foto: Privat foto


30.03.2009
KULTURELL BROBYGGING I SPANIA

Hilde Gustava Ovesen fra Gustavas Kulturfabrikk har hospitert i Atelier Capelletes i Andalusia i to uker. Nå er hun kommet hjem igjen, og har med ferske opplevelser fra oppholdet. Les reisebrevet fra henne - og drøm deg bort!

Buenos noche, alle gromme Reis og Rykere!!!
Her kommer en liten tilstandsrapport fra "ekte spania"; Benarraba, en liten fjellandsby i Andalusia.

Jeg har opplevd mye og lært "muche", sett vakker natur, hatt lange og gode samtaler, samt spist NYDELIG MAT (her er det ekte råvarer fra naermiljoet!!!)
Vertsskapet mitt, Marion og Onno Henke har vært helt FANTASTISKE!! De har virkelig tatt godt vare på meg, og ekstrabonus: vi har blitt gode venner.
Det er et privilegie å bli kjent med disse vakre og kloke menneskene som snakker både engelsk og spansk flytende, samt har så stor kjennskap til Spania og ikke minst alle som bor i den lille landsbyen på 500 innbyggere!
Marion har latt meg få være med på hennes kurs- både med barn og voksne- og jeg har lært LITT spansk;-)) Uansett, menneksene her er utrolig vennlige og PRATER og SMILER uansett om de ikke skjønner bære av hva jeg stotrer fram. Barna kan litt engelsk, og er tydelig stolte av å kunne kommunisere "My name is..", How are you.."- og så LER vi masse av min ELENDIGE spansk!!
Det er nok ikke vanlig at ei dame utenfor landsbyen bor her over så lang tid, så jeg føler at jeg har vært litt på "fesjå". Hver dag kommer det folk innom atelieet og skal prate og titte på hva jeg holder på med. Respekten for arbeidstiden er VELDIG annerledes enn hjemme. Helt vanlig å ha laange kaffepauser.. Dette føles som den største kulturforskjellen utenom språket... Jeg hadde skikkelig problemer med at jeg ble forstyrret i arbeidet til stadighet!!! Nå har jeg gladelig blitt vant til bedagligheten her oppe i fjellet.

Ellers har jeg malt mye sammen med Marion i hennes atelier, samt ute i det fri- når det ikke har vært for kaldt eller for mye vind!!! (Ja, jeg har ikke hatt mye bruk for sommerklærne jeg tok med;-)
Vi har faatt saa god kjemi, at vi allerede har planlagt tema for vår felles utstilling: "Bridges" ( broer mellom mennesker, kulturer og religioner)!!!
Marion er en MEGET dyktig kunstner som kan sine saker. Vi inspirerer hverandre til å prøve hverandres teknikker, da vi har ulikt temperament og stil.
Onno , mannen hennes skriver historiske romaner, og jeg har fått æren av å få et "råeksemplar av den nyeste boken han skriver.

I kveld har jeg tegnet akt med en lokal modell sammen med Marion. Jeg glemte tiden helt , og "misset" middagen på hotellet...

Naturen her er storslått med høye fjell og dype daler. Våren er i full blomstring, og det er en nytelse å gå og plukke "rare blomster" vi ikke har hjemme, og KAKTUSER danner hele skoger! Kork-, sitron- og appelsintrær er tynget av overmoden frukt -og kork;-)

På fritiden jeg har rukket å være i tre nabolandsbyer, vært i den berømte Ronda (samme str som Hamar ca,), fått se landstedet til vertskapet i ødemarka;-), hilst på geiter, esel og hester i gata her i Benarraba, drukket øl med gamle menn uten tenner, vært på Fiesta med "Napoleon sin hær og spanske helter", snakket tull med damene som maler hotellet "blanco" (som for øvrig snakker HELE tiden..), drukket ekstremt mye billig rodvin ... og nå savner jeg veeeeeldig gutta mine hjemme..... Skal bli godt å kose Vetle Tobias på 6 år om tre dager!!! ( han har dessuten beg. på fotballtrening UTEN at mamma kunne bivåne den nye arenaen..)


Konklusjon: La grande montana : muche bueno!!! si -si!
Og: Godt å komme hjem til familen!!


Adios!
Cuidos!
Hasta Louigos!

TILBAKE TIL NYHETER