Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


Foto: Tone Raabye


4.05.2009
STYRKER NETTVERKET I TYSKLAND
Forfatter: S.H

Tone Raabye fra Andøya Rakettskytefelt er på Reis & Ryk- opphold ved Leibniz-Institute of Atmospheric Physics i Tyskland. Instituttet er et av Europas ledende kompetansemiljø innenfor atmosfæreforskning og underveis i byggingen av et radaranlegg på Andøya. Tone har tatt del i noen av forberedelsene..

Etter fly til Hamburg og deretter to timer i tog østover, ankom jeg Rostock- togstasjon i sekstia om ettermiddagen. En venn fra IAP, Ralph Latteck hentet meg og tok meg med på en flott sightseeing rundt i byen Rostock, Bad Doberan og Heiligendamm.

Administrasjonlederen, Marion Strate hentet meg i resepsjonen morgenen etter. Ble tatt utrolig godt i mot på instituttet. Tror nok de var spente på denne norske dama som skulle komme og tilbringe de neste to ukene sammen med dem:)

Tilbrakte de neste spennende dagene på forskjellige kontorer, hvor erfaringer ble utvekslet. Privatsekretæren til direktøren professor Lübken, Monika Rosenthal er på denne korte tiden blitt en virkelig god venninne.

Det har vært fint vær og rundt 15-20 grader helt siden jeg kom, men ganske mye vind.

På bildet er det Werner Singer og Ralph Latteck som stolt viser fram radaranlegget. Det skal bygges opp et nytt radaranlegg i IAPs regi på Andøya.

Jeg fikk se ei antenne på nært hold, som er en av 433 stykker (!) som skal stå utplassert mellom Bleikskrysset og Andøya Rakettskytefelt. Fikk være med på forberedelsene og planleggingen av transporten av alt dette utstyret.
Dette vil bli et av de to største radaranleggene i verden.

Hele IAP var samlet til en liten avskjedsfest for Herr Grieger som går av med pensjon. Det ble servert hvitvin/ appelisinjuice som aperitif. Deretter vanket det kaffe, kaker, blomster, gavekort og gode ord, omtrent som ”hjemme”.

Har fått testet sykkelkunnskapene mine også. Monika, Rosemarie (fra IAPs bibliotek) og jeg var ute på en kjempefin sykkeltur. Deretter ble det en Guinness eller to på en lokal pub ..

Skjønne Kühlungsborn var opprinnelig et hovedsete for nazistene under 2. verdenskrig, og var følgelig en del av Øst- Tyskland. Her finnes en fantastisk arkitektur, mange hyggelige mennesker og jeg kjenner meg utrolig privilegert som får lov å oppleve dette gjennom Reis og Ryk.

Vi ses hjemme, ”und schöne Grüsse aus Kühlungsborn!” :-D Tone

TILBAKE TIL NYHETER