Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?
21.05.2009
PLANLEGGER LIVSSTILSKOLE På ANDENES

Margret, Marit og Siren har planene klare for Livsstil Skole i Andøy. For å hente inspirasjon og for å etablere et nettverk reiste de sammen til Livstilshøjskolen i Ubberrup.

(Utdrag fra deres reisebrev)
En ny vår blomstrer i Danmark, ideer fødes, utveksles, forenes, spirer og gror og utvikles. Slik at fruktene kan høstes etter hvert.
Det er ”deiligt” som man sier i Danmark; å finne noen som deler ens egne ideer. Da blir også viljen til og mulighetene for å lykkes og realiseres mye bedre.
I løpet av oppholdet her på høyskolen får elevene brynet seg både på fysisk lek, trygghet på eget matinntak i tillegg til at de har mulighet til å finne nye sider av seg selv gjennom kreative fag og egen utvikling.
Egenforståelse er nødvendig for å kunne bli i stand til og mestre sitt eget liv. Gjennom mestring blir man styrket for livet. En rekke gode erfaringer gjør det mulig å se nye muligheter i livet sitt.
Hvorfor finne opp kruttet på nytt? Her har de funnet det opp, og anvender metodene på en fin god måte.
Vi suger til oss gode ideer! Alt fra logistikk på kjøkkenet, - når 88 mennesker skal ha mat, seks ganger om dagen, selvutvikling i form av den gode samtalen, kostveiledning, coaching, til planlegging og tilrettelegging av inspirerende øvelser for fysisk aktivitet.
Livet som svamp er spennende når du møter nye livshistorier til hvert et måltid. Kursistene deler gjerne av sine historier, sine mål, oppturer og nedturer.
I kveld møtte jeg en kvinne i slutten av 50-årene som fortalte hvordan hun hadde vært innlagt på sykehus i måneder. Det offentlige kunne ikke tilby annet enn medisiner mot smerter og andre komplikasjoner for å holde sykdommen i sjakk. Livet på Ubberup gir henne håp gjennom mestring ved at hun kjenner mindre smerter, kan gå litt mer og ved at hun generelt er friskere, fordi hun spiser sunnere og er mer aktiv.
Hit kommer folk med mange ulike utfordringer. Noen med langvarig sykdom som trenger å bygge seg opp igjen, andre med behov for å gå ned noen kilo før en operasjon og andre som har stor grad av fedme osv. Her kan de føle seg frie og inkluderte. De får satt sine liv og historier i perspektiv.
Elevene, i aldersgruppen fra 18 til 64 år, er opptatt av vårt være og vel. Fra første stund har de engasjert oss til å ta del i deres hverdag og aktiviteter. De engasjerer seg i arbeidet med å gi oss mest mulig erfaring for at vi skal bli i stand til å etablere et lignende tilbud. Noen har vært gjennom lignende opphold andre steder. De stiller kritiske spørsmål, forteller og forklarer hva de tror på og kjenner at virker.
Lærere, og administrasjon viser oss stor tillit. De deler sin ideologi, sitt opplegg, sin kunnskap og erfaringer med oss. Det har gjort oss enda mer kreative. Allerede i neste uke, er vi tre i gang med forskjellige undervisningssesjoner for elevene her.

TILBAKE TIL NYHETER