Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


Foto: Privat foto


28.05.2009
KLAR FOR TEATERPREMIERE!
Forfatter: Siri Henriksen

Camilla Brandt Kippersund og Ann-Elin Lium fra Fryd Scenekunst og Formidling er i Danmark for å fullføre arbeidet med teaterstykket "Det utroligste" som har premiere i Hedmark den 8 juni.

(Reisebrev fra oppholdet)

Vår arbeidsperiode her på Odsherred Teatecenter, Sjælland, nærmer seg slutten. Vi reiser faktisk hjem i morgen, fredag 28. mai. Huj, som tida har gått.

Men vi starter med begynnelsen;
Mandag 18. mai satte vi oss inn i leid AVIS-kassebil. I bagasjen hadde vi med oss det utroligste, d.v.s. et spillekabinett delt opp i sine små og store deler. Vår nyeste scenekunstproduksjon ”Det Utroligste” skulle nå langt på vei ferdigstilles i Danmark.

10 timer senere booket vi inn på hotell i København. Søvn er av det gode!

Tirsdag startet vi med 3 timer hos stemmepedagog Rikke Dedenroth . Vi ble minnet på viktigheten av å puste helt ned i magen og hvordan finne støtten og hjelpen der. Vi rullet med hofter og vi rullet med skuldre. Og sist men ikke minst; vi lærte viktigheten av det dype stønn!!  Dette var nyttige timer for oss som har stemme og kropp som verktøy.

Turen til Odsherred Teatercenter ble en tur i frodig og sommerlig landskap. Teatercenteret ligger i en park med store flotte trær, staselige solgule hus og gressplenene er overstrødd med små bellis-blomster . På den ene siden havet, på den andre siden skogen. Alt dette akkompagnert av fuglesang. Vi snakker idyll, kjære dere! Menneskene er vennlige og gjestfrie. Black-boxen står klar til oss og spille-kabinettet vårt, og vi kan bare begynne. Hvilken luksus! Foran oss har vi timer hvor vi kan konsentrere oss om denne forestillingen, og bare denne.
Hvert eneste måltid spiser vi i teaterfoajeen sammen med andre mennesker i bransjen. Noen er her for å gå på kurs, mens andre er her for å produsere sine ting, akkurat som oss. Vi får være med på en hard fysisk oppvarming en dag og ser konsert den neste. Alt sammen er work-in-progress, og veldig interessant for oss å være en del av.

En annen historie sniker seg inn i de første dagene. Teatercenteret er nemlig i gamle lokaler, og tidligere huset disse rommene psykiatriske pasienter. Inne i skogen ligger en liten, gammel og forunderlig kirkegård. Nysgjerrige stryker vi bort løv og leser kvinnenavn, mannsnavn og barnenavn. Ansatte på teatercenteret forteller oss at dette er de psykiatriske pasientenes graver. Så begynner fantasien og spinne sine egne fortellinger, og den natten drømmer Ann-Elin om pasientene som går igjen i alle disse rommene.

Men vi hadde en annen fortelling som skulle fortelles; HC Andersen sitt eventyr ”Det utroligste” er jo fortellingen vi bygger vår forestilling rundt. Vi anbefaler at dere leter opp eventyret og leser det!
Yngvild Aspeli ankommer torsdag. Hun er kreatøren og skaperen av spillekabinettet vårt – en fantastisk innretning som dere må se. Mange av Gotmars klokker er festet på kabinettet!
Vi jobber oss nå inn i lange og intense dager hvor ferdigstillelsen av kabinettet og hvordan vi skal ”manipulere” (bruke) det, går hånd i hånd. Vi jobber i black boxens mørke med kunstig lys, mens sola og forsommeren er på andre siden av døra. Vi får servert deilig økologisk mat og suger til oss litt lys før vi går inn i et opplyst mørke for å jobbe videre. En prosess er i gang og viktige ting skjer.

Etter å ha hatt vårt andre møte med stemmepedagogen Rikke i København, plukket vi opp Anders Kippersund, vår regissør, og reiste ut til Odsherred igjen. Nå var vi fire i black-boxen, og vi jobbet med å sy det hele i hop; manus, manipulasjon av spillekabinettet, timing etc.

I dag, dagen før hjemreisen, har vi kommet langt, og vi gleder oss stort over snart å kunne la forestillingen møte sitt publikum. Vi er ikke helt ferdig, men vi skal ha premiere 8. juni og dere blir invitert. Invitasjonen er like rundt hjørnet, men sett av dagen allerede nå. Vi kommer til å kjøre forestilling både på dagtid og kveldstid, 8. juni.

Alt godt til vi ses! Camilla og Ann-Elin

TILBAKE TIL NYHETER