Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?6.10.2009
KONSEPTUTVIKLING BASERT På IDEER FRA SKOTTLAND
Forfatter: Stine Borgersen

Stine Borgersen fra Akevittruten er i Skotland for å lære mer om "the Whisky trail". Hun har vært på en rekke destilleri, whisky- festival og på whisky-workshops hvor hun har jobbet med en rekke aktører innenfor bransjen.

Skal innrømme at jeg har slitt litt med å konvertere fra akevitt til whisky, men begynner å bli bedre. Sverger foreløpig til single malt og The Macallan, men er nok et lite stykke igjen før jeg er connoisseur..

Min whisky trail experience startet med et brak idet jeg landet midt i
whiskyfestivalen i Speyside (ok, det var ikke helt tilfeldig..). Eller, for å være helt ærlig startet den i Aberdeen og ble etterfulgt av en times nervøs kjøring på ”feil” side av veien opp til Keith i leiebil (uten ekstra forsikring). Etter mange turer på Postmann Pat-veiene her begynner jeg nå å få teken på denne noe underlige formen for trafikkavvikling.

Min første arbeidsdag bestod av destilleribesøk på Strathisla, som er et av Skottlands eldste destillerier. Deretter gikk turen videre til Dufftown som er whiskyens hovedstad og også hjerte av whiskyfestivalen. Her fikk jeg min første
Masterclass med Steve Bruce – en innføring i whiskysmaking. Etter 7-8
whiskyer var jeg så heldig å bli invitert med eierne av Whisky House til
avslutningsfesten på festivalen. På godt norsk ville vel dette blitt kalt en ”slantefest” ... Moro.

Og mer whisky ble det også. Har besøkt mange av destilleriene i Speyside og hattinteressante møter med managerne og visitor centre managerne. Har også vært på bøkker-verkstedet, samt bsesøkt et av områdets turistinformasjoner sammen med regionrepresentanten fra VisitScotland. Har også vært med på generalforsamling med whiskyfestivalen og deltatt på workshop med ideer for neste års festival. Her var hele Speyside’s whiskyverden tilstede, så knyttet mange verdifulle kontakter.

VisitScotland er min formelle vert – men i praksis er det min nye, fantastiske venn Rene som holder i tømmene. Han er en duracellkanin med mange ”hatter” innen entreprenørskap, forretningsutvikling og reiseliv og sørger for at dagene er fulle med besøk, møter og annen verdifull input.

Har allerede fått mange gode ideer for Akevittruten, og mange nye samarbeidspartnere. Har allerede laget en Whisky Weekend-tur som vi tenker selge inn til våren. Nå gjenstår Edinburgh med flere whisky opplevelser og et par destilleribesøk tilbake i Speyside før nesa peker hjemover.

Livet er ikke så aller verst…
Med hilsen fra Stine

TILBAKE TIL NYHETER