Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


Fysioterapi-teamet ved Evelinas
Foto: Beathe Marie Aresdatter Andersen


24.03.2010
LONDON CALLING!

Ledende fysioterapeut i Andøy kommune, Beathe Andersen, hospiterer ved Evelina’s hospital for Children og Great Ormond Street Hospital for Children i London for å lære mer om barnefysioterapi. De to sykehusmiljøene regnes for å være blant de fremste i Europa på sitt fagfelt. Beathe har sendt oss reisebrev med opplevelser fra den første uken.

Jeg er nå kommet litt over halvveis i mine to uker i London og koser meg veldig. Jeg har blitt godt mottatt av mine engelske kolleger som er hyggelige og imøtekommende alle sammen. Faglig sett er jeg også svært godt fornøyd og tror jeg har truffet svært godt med valg av vertsbedrifter. Begge sykehusene har spesialiteter som gjør at de får pasienter fra store deler av England, og regnes som ledende på sine felt. Jeg lærer noe nytt hver dag, og det er en god følelse.

Første uka tilbrakte jeg på Evelina’s hospital for Children, en del av et større sykehus som ligger tvers overfor House of Parliament (og som dermed har en fantastisk utsikt). På Evelina’s fikk jeg være med både på inneliggende pasienter og polikliniske vurderinger sammen med fysioterapeutene og legene, samt laging og tilpasning av ortoser sammen med ortopediingeniøren. Mesteparten av pasientene hadde nevrologiske eller ortopediske problem. En av dagene var jeg også på besøk på et senter i en bydel som står for lokal oppfølging av pasientene. På ”The Mary Sheridan Early intervention clinic” som er en del av NHS i likhet med sykehusene, handlet det mest om oppfølging av de minste barna som var ferdigbehandlet på sykehuset men trengte mer oppfølging.

I tillegg til den lokale oppfølgingen og konsultasjonene på selve sykehuset fikk jeg også besøke ganglaboratoriet ”One small step” hvor pasienters gangmønster analyseres på en svært vitenskapelig og avansert metode. Her måler de om pasientene har avvik fra normalt gangmønster og normal muskelaktivering i gange med spesialkameraer, kraftplater i gulvet og EMG. I ganglaboratoriet kan man finne ut hvilke muskelgrupper som er begrensende faktor i pasientens gange. Jeg fikk være med på en hel analyse av ei tenåringsjente med cerebral parese som det var spørsmål om hvorvidt gangmønsteret hadde endret seg. Kjempespennende!! Fikk til og med invitasjon til å komme tilbake for en 6-ukers praksis dersom jeg ville lære å betjene det avanserte utstyret helt selv. Artig, selv om det neppe kommer til å bli aktuelt.

I går begynte jeg på min andre Reis og ryk-uke her i London og sykehuset jeg skal være på fram til jeg reiser hjem, Great Ormond Street Hospital for Children, virker også kjempebra. Det er utrolig inspirerende å få lov til å følge fagfolk som regnes som ledende i Europa og som likevel tar seg tid til å forklare og vise en helt vanlig fysioterapeut fra lille Norge. Her på Great Ormond Street Hospital kommer jeg til å bruke litt over halvparten av tiden på barnerevmatologi, og resten av tiden på barneortopedi.

Tida går fort og snart er jeg hjemme igjen. Jeg gleder meg til å bruke mine erfaringer herfra i mitt daglige arbeide!

TILBAKE TIL NYHETER