Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?19.04.2010
STYRKING AV VENNSKAPSSAMARBEID
Forfatter: Siri Henriksen

Margrethe Dahl og Birgit Lund jobber som lærere ved Risøyhamn skole i Andøy kommune. Gjennom R&R-prosjektet deltar de nå på språkkurs i Andalucia for å styrke spanskkunnskapen og bidra til videreutvikling av skolens vennskapssamarbeid mot La Lucha i Sør-Amerika.

!Hola a todos!

Første uka i Granada er over, og det føles som vi har vært her lenge. Kanskje fordi dagene er så innholdsrike og intense. Vi er jo her primert for å lære mer spansk, men vi får jo så mye mer "på kjøpet";innsikt i den andalusiske kulturen, kontakter fra hele kloden, opplevelser i fleng og til og med litt sol i.

På språkskolen er det elever fra mange nasjoner. (Bemerkelsesverdig mange fra Nederland) Første dagen måtte vi ta en kartleggingsprøve og samtale for komme på riktig nivå. Det er opptil 8 studenter på hver gruppe, og timene er utrolig intense med mye gramatikk og samtale. Lærerne er dyktige, men alt av forklaringer skjer på spansk, så hær gjelder det å være skjerpet! Hjemmelekser har vi også. Vi føler oss heldige, for dette er virkelig nyttig!

Vi er innlosjerte på et hostel som skolen disponerer. Dette er ikke rare greiene, spartansk standard kan man vel si. Vi som er vant med en fiberrik frokost er glade for at vi tok med knekkebrød hjemmefra. De har ikke engang kaffe eller te der! Det positive er jo at mange av studentene bor der, sa vi kan praktisere språket i flere av døgnets timer.

Granada har utrolig mye å by på! I går besøkte vi det fantastiske mauriske palasset Alhambra, som med rette er plassert på Verdensarvlisten. For noen utsmykninger! Kan ikke beskrives, bare oppleves! Neste uke skal vi tilbake for å oppleve de berømte hagene rundt palasset.

Her er bydeler som er veldig arabisk-influerte, med eksotiske restauranter som tatt ut fra "Tusen og en natt". Husene ligger tett i tett oppover fjellskråningen. Noen bor i huler som er restaurerte til dagens standard. Gatene er smale og kronglete. Nytter ikke med kart her! Granada har mange flotte bygniner og katedraler,- og spennende butikker. Ellers er det jo artig å prøve forskjellig mat, og her er det tapas for enhver smak! Vi trives altså veldig godt!

Når oppholdet er ferdig etter to uker her, regner vi begge med at spansk-kunnskapene våre er på et helt annet nivå enn da vi kom hit. Man blir jo aldri ferdig med å lære et nytt språk, men det føles godt å ta noen steg videre og få inspirasjon til å fortsette!

Saludos de Margrethe y Birgit

TILBAKE TIL NYHETER