Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?7.06.2010
HENTER KUNNSKAP OM TURNUSMODELL FRA KOMMUNE I SVERIGE

Enhetsleder for sykehjemmene i Andøy og hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i Andøy er i Hofors kommune i Sverige for å lære mer om Hofors-modellen og turnusordninger. Målet er å kunne tilby flere heltidsstillinger/større høyere stillings-prosenter til ansatte i Andøy kommune.

Reisebrev fra Hofors:

Vi sitter her nå halvveis ut i oppholdet vårt og med tusen inntrykk, ideer og tanker. Vi lurer vel kanskje på om det er plass til en hel uke til med informasjon, nye inntrykk og ideer i hodene våre, men gleder oss like fullt til å ta fatt på den.

Da vi først kom av bussen her i Hofors ble vi møtt med norsk flagg av Heidi Bolstad, og vi følte oss akkurat like velkommen som vi hadde gjort på forhånd med utallige mail og tilsynelatende godt forarbeid for å ta imot oss. Vi ble videre eskortert, i nydelig solskinn, opp til hotellets restaurant hvor vi spiste lunsj sammen med alle enhetssjefene innen Socialnemden og kommunens informasjonssjef Tommy. Etter lunsjen viste Tommy oss rundt i Hofors sentrum til fots og etter et møte med presentasjon av Hofors, ble vi kjørt rundt i hele kommunen og vist alle severdigheter. En fantastisk dag og en fantastisk mottakelse. Vi fikk til slutt innkvartert oss på campingen, som viste seg å være 3-4 kilometer unna sentrum. Etter litt diskusjoner med våre svenske venner fant de ut at vi kunne få låne sykler hos kommunen, så da lå det an til mye god trim under oppholdet og det var vi godt fornøyd med, med tanke på at bikinisesongen er rett rundt hjørnet.

Hytta vi hadde leid var liten og køyesengen hard, men koselig har det vært uansett. Siden vi har bodd så intimt har vi hatt diskusjoner om Hoforsmodellen selv etter leggetid. Ellers har været vært fantastisk og campingen ligger ved det mest populære badevannet i Hofors, så utsikten er utrolig flott. Borni har til og med testet badetemperaturen her! Campingen eies av pensjonistforeningen her, så de kommer opp hit hver morgen og rydder søppel og holder alt rent og pent.

Dag to av vårt opphold ble igjen møte med enhetssjefene hvor alle fortalte om sin enhet. Denne dagen holdt vi vår presentasjon av Andøya også. Vi delte ut såper fra Alveland, tørrfisk og litt Fagforbundetstæsj mens vi så på bilder og fortalte om øya vår. De planlegger nå å overtale sine sjefer til å dra til Andøya på ”jobbtur”, så vi krysser fingrene for det. Etter lunsj fikk vi et nærmere innsyn i Hoforsmodellen fra administrasjonen.

Resten av uka har vi vært i Torsåker på en arbeidsplass som heter Spelmannen. Her har vi fått se nærmere på hvordan de bruker Hoforsmodellen, og vi fikk både være ”flue på veggen” og spørre spørsmål under oppholdet. De ansatte der var utrolige positive, gjestfrie og ikke minst flinke så dette var absolutt nyttig.

Den siste uken som vi nå skal ta fatt på har et tett program hvor vi skal innom de andre enhetene som vi tidligere har fått presentert. De har alle valgt å finne sine egne varianter av Hoforsmodellen og derfor er det viktig at vi får besøkt alle. Vi gleder oss til hver en dag her og ikke minst gleder vi oss til å komme hjem og fortelle hva vi har lært.

Borni og Lill Inger

TILBAKE TIL NYHETER