Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?
28.02.2011
TIL KØBENHAVN MED FOKUS På ATTFØRINGSTILTAK

Daglig leder for i attføringsbedriften Agenda er for tiden på hospitering i Springbræt i København. Målet med oppholdet er å hente hjem ideer og kunnskap om organisering og drift av attføringstjenester.

Inis har sendt oss reisebrev etter sin første uke i Danmark:

I uke 8 og 9 hospiterer jeg i en dansk attføringsbedrift som heter Springbræt. Springbræt er for øvrig nabo med Amalienborg slott.

Det er mye som kan sammenlignes med vår egen bedrift Agenda, men dimensjonene er svært forskjellig. Springbræt har ca. 100 ordinære ansatte hvorav 74 er veiledere. Totalt står det pt inne 1051 borgere - som de tiltaksansatte kalles i Danmark - i mange forskjellige løp. Jeg følger Team Særlig Indsats som har ca. 550 borgere. Selv om størrelsen er vidt forskjellig arbeider vi etter en del sammenlignbare metodikker.

Jeg har også vært hos lederen som startet det hele for ca. 30 år siden. Men mest har jeg vært sammen med ledelsen av teamet som gjennomfører inntaksmøter og veilederne som har de individuelle samtaler. Ellers har jeg fått orientering om organisering, deres kontakt med eksterne samarbeidspartnere, osv.

I et forsøk på å gli inn i den STORE mengden bruker jeg sykkelen til og fra jobb ;-) En frisk tur på knappe mila. Forskjellen er dog at jeg stadig må ty til kartlesing.
I København er det lite tegn til vår. Her har det tom snødd, noe som innebærer votter, overtrekksbukse mm.

Mange spennende opplevelser som jeg gjerne deler med flere når jeg kommer hjem.

God helg fra Køben……………………..

Hvis du ønsker å lese mer om Agenda kan du gå inn på nettsiden http://www.smiavekst.no/

Agenda ble nylig kåret til årets servicebedrift i Narvik i 2011.

TILBAKE TIL NYHETER