Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


Tidlig morra cappucino før en ny dag med film


5.03.2011
NORDKAPP FILMFESTIVAL HENTER LÆRDOM I ROMA

Tore Fosse, leder for Nordkapp Filmfestival, er i Roma for å utveksle erfaringer og hente inspirasjon til å videreutvikle sin egen festival. Her kommer et lite reisebrev sånn midtveis i perioden.

I dag er det femte arbeidsdag i Roma (ankom 28/2), hvor jeg jobber hos Capalbio Cinema/Capalbio Film Festival, sammen med festivaldirektør Tommaso Mottola.
Det har vært en spennende og hektisk uke med blant annet to dager i Napoli, (fantastisk!). I løpet av denne første perioden har det vært mye fokus på hvordan våre to filmfestivaler er organisert, finansiert og markedsført. Vi jobber også med online-systemet for å registrere filmer til festivalen, dette innbefatter også online-arkivering. Spennende og nyttig arbeid som vi skal gå nærmere inn på etter hvert. Man treffer også stadig vekk interessante folk i bransjen, og det dukker også opp filmer som er interessant for vår festival. Jeg får også muligheten til å jobbe med utvikling av prosjekter som Capalbio Cinema har på gang. Det kan være nyttig med å få sett på prosjektplaner med andre øyne, og at jeg får mulighet til å bidra med dette er flott. Foruten arbeidsdagene på kontoret, dreier det meste seg om festivalarbeid på ettermiddags og kveldstid også. Jeg kjenner Tommaso fra før, og vi tilbringer derfor mye av ”fritiden” sammen også, det blir også anledning til å ta del i det italienske kjøkken.

Det har også blitt tid til flere museums og kirkebesøk i både Roma og Napoli, man bor i historiske omgivelser, som gjør voldsomt inntrykk.

Så langt har oppholdet vært veldig inspirerende og nyttig. Det skal også jobbes i hele helgen, og på mandag blir det full trøkk med flere folk i staben som kommer, for å ”sparke” i gang arbeidet med årets Capalbio Short Film Festival, som arrangeres i oktober. (Capalbio ligger ca en times kjøring nord for Roma)
Men, nå skal vi av gårde (på scooter) til Casa Cinema (Filmens Hus) i Roma og tilbringe resten av dagen der.

Roma 4.mars 2011
Tore Fosse

TILBAKE TIL NYHETER