Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


Steve Klein vurderer dagens produksjon
Foto: Daniela Salathe


21.01.2012
GLASSKUNST I ORANGE, SØR-CALIFORNIA
Forfatter: Ninette Sjåfjell

Daniela Salathe er glasskunstner, og driver Arctic Glasstudio i Berlevåg. Gjennom deltakelse i Reis & Ryk har hun lagt turen til California for å jobbe med en av USA mest anerkjente glasskunstnere, Steve Klein.

I dette prosjektet skal Daniela Salathe og Steve Klein samarbeide om utvikling av glasskunst som skal inngå utstillingen «Homage», som går av stabelen i Santa Fe, New Mexico, sommeren 2012.

Etter en uke i California, melder Daniela om et spennende og lærerikt opphold.

«- Jeg jobber i verkstedet sammen med Steve, og deltar i alle arbeidsprosessene knyttet til objektene som skal inngå i utstillingen Homage. Oppgavene er alt fra innkjøp av spraymaling og verktøy, til kutting og sliping av glass, fargeprøver, og pakking av objekter. Her er det mye spennende å lære.»

Når man jobber med glass, vet man ikke alltid hvordan resultat blir. «Hittil har resultat av arbeidet vårt vært svært vellykket, men da vi i dag skulle ta ut av ovnen, var et av objektene sprukket! En hel ukes arbeid er ødelagt! Nå er det er bare å brette opp ermene og gå i gang på nytt.»

I løpet av den første uken i Steve Klein Studio, har Daniela fått flere ideer knyttet til egne arbeider, og er nå godt i gang med et prosjekt hun har kalt Perlemorskyer. «- Jeg ser også for meg en ny serie av fat og skåler i friske farger, det gjenstår bare lage nye former.»

Også på fritiden har Daniela funnet seg godt til rette. «- Steve og hans familie har tatt hjertelig i mot meg. Jeg bor hjemme hos dem i vakre omgivelser med basseng, palmer og bambustrær. De har tatt meg med på sightseeing, på store shoppingsentra, museum, kino og på restaurantbesøk».

Da vi var i kontakt med Daniela, hadde hun fortsatt igjen en uke av utplasseringen i Steve Klein Studio. Vi gleder oss å høre mer fra et spennende møte mellom to flotte glasskunstnere!

TILBAKE TIL NYHETER