Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


Pleiehjemmet Lotte


13.02.2012
EN FEST Å BLI GAMMEL PÅ PLEIEHJEMMET LOTTE
Forfatter: Ninette Sjåfjell

I slutten av januar satte tre ansatte i Berlevåg kommune kursen mot København for å hospitere hos Pleiehjemmet Lotte, viden kjent for sin filosofi rundt eldreomsorg.

I et gammelt kråkeslott av en villa på Fredriksberg midt i København holder Pleiehjemmet Lotte til. Her ble Rita Elin Stabell, Ruth Maria Johnsen og Unni Stenberg tatt hjertelig i mot av styrer Annemarie Garvold og hennes team. « - Da vi ankom Lotte en tidlig mandag morgen, ble vi ført rett inn på kjøkkenet. Hele rommet levde av folk; kokker, elever, pleiere og frivillige. I stuen fikk vi hilse på beboerne som satt og spiste sin frokost», forteller Unni Stenberg.

Pleiehjemmet Lotte har i mange år gått sine egne veier for å gi sine eldre beboerne et godt liv. Personalet behandler sine klienter med stor verdighet, der kjærlighet, omtanke, nærhet og humor preger forholdet dem i mellom. Beboerne har stort sett sine egne, kjente pleiere på vakt, pleiere som kjenner beboernes liv, vaner og deres særpreg.

« - Her spiser alle middag sammen, enten det er beboere, pleiere, husets egen vaktmester eller sjåfør, frivillige eller besøkende. Til tider er det mange til bords, men det ser ut til at beboerne er godt vant til at dette, og filosofien bak er at dette bidrar til økt trivsel», forteller Unni.

Damene fra Berlevåg har i to uker deltatt i det daglige virke ved pleiehjemmet. «- I tillegg til daglig omsorg og pleie av beboerne, har vi deltatt på mange av pleiehjemmets ulike aktiviteter. Aktivitetene spenner fra fysioterapi, frisør og fotpleie til gudstjeneste, bingo, malergruppe, trim og filmfremvisning.»

Thyra Frank er damen som står bak filosofien for Pleiehjemmet Lotte. Hun har styrt pleiehjemmet fra 1988 frem til 2011. Selv om hun ikke lenger er formelt tilknyttet hjemmet, er hun ofte å treffe på der. «Vi har møtt Thyra Frank flere ganger og hun fremstår som en flott dame som ser og snakker med alle hun møter. Hele huset lever når hun er på besøk», avslutter Unni i sitt reisebrev fra København.

TILBAKE TIL NYHETER