Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


Christel Nyheim i Barcelona


14.02.2012
DESIGN I BARCELONA
Forfatter: Christel Nyheim

Grafisk designer, Christel Nyheim, har gjennom Reis & Ryk Troms satt kursen mot Barcelona for å hospitere i et designbyrå. I et ferskt reisebrev forteller hun om kreativt arbeid i et internasjonalt fagmiljø.

Hola fra Barcelona!
Reis og Ryk, utveksling 5.-19. februar, Barcelona

Jeg har et spennende og lærerik arbeidsopphold hos FW Branding i designmetropolen Barcelona. Her jobber jeg i et cluster med designere og kreative næringer fra ulike nasjoner – Spania, Tyskland, Frankrike og Brasil. Det er et ungt miljø på arbeidsplassen og flotte lokaler utsmykket av profesjonelle interiørarkitekter.

Jeg føler at vertsbedriften har tatt i mot meg med profesjonalitet, nysgjerrighet og en enorm generøsitet.

Den første uken har vi brukt til å bli kjent med hverandres bedrifter. Vi har sammenlignet konkrete forhold som arbeidsprosess og metoder, prising av tjenester, kontraktinnhold og –betingelser, markeder og kundesegmenter, tjenester og produkter, samt generelle forskjeller mellom norsk og spansk næringsvirksomhet, økonomiske og politiske rammebetingelser, og sosiale og kulturelle forhold.

Vi har guidet hverandre gjennom caser og jeg har fått gode innspill til videreutvikling av bedriften min gjennom konkrete forslag til utvikling av de tjenestene og produktene jeg selger, og gjennom identifisering av nye potensielle markeder og kundesegmenter for bedriften min.

Vi har sett på muligheten for å etablere et partnerskap mellom bedriftene våre, og planlegger å bruke starten av neste uke til å arbeide med en konkret strategi og handlingsplan for dette.

Til uken skal jeg også arbeide med et konkret prosjekt hos vertsbedriften. Jeg skal delta i prosessen med å utvikle en ny merkevare for sportsartikler innen ski og surfing, og få praktisk erfaring i bedriftens daglige arbeid.

Etter første uke sitter jeg igjen med mange inntrykk, ideer til utvikling av egen bedrift, og forventninger til samarbeid med vertsbedriften i fremtiden.

Jeg setter pris på dagene i Barcelona. Pulserende storbyliv. Frokost på små sjarmerende fortauskafeer. Espresso på Starbucks. Tapasbarer på hvert gatehjørne. Trubadurer som lager stemning på toget. Muntre spanjoler som snakker hurtig og i munnen på hverandre, og som tar seg tid til å leve det gode liv. Og ubegrenset tilgang til opplevelser og fornøyelser!

Jeg tror jeg bare blir værende her i Barcelona.


Med vennlig hilsen,

Christel Marianne Nyheim
Grafisk/web designer

TILBAKE TIL NYHETER