Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


Pyrineene
Foto: Eva Kragnes/Stein Harald Bystad


28.02.2012
MAT OG VIN I SPANIA
Forfatter: Eva Kragnes og Stein Harald Bystad

Eva Kragnes og Stein Harald Bystad fra gården Bryhni Søndre er nå tilbake fra det de beskriver som et svært vellykket Reis & Ryk-opphold i Somotano-området, Nord-Spania.

Målet deres var å lære mer om mat og vin, som er en del av konseptet deres på Bryhni Søndre.

I løpet av de to ukene hospiteringen varte, har Eva jobbet på tre ulike restauranter, alle med fokus på kortreist mat. Stein Harald har jobbet hos en vinprodusent, men samtidig blitt invitert til mange andre. - Alle ville ha en bit av oss, forteller de. "- Somontano var et fantastisk område med en like fantastisk gjestfrihet".

Oppholdet ble avsluttet med ”Norsk aften”. Over 40 innflytelsesrike, innbudte gjester ankom den sjarmerende restauranten Casa Samper, der Eva og Stein Harald serverte treretters middag bestående av røkelaksrullader med urteost, fårikål og sjokoladepudding! Konsulatet spanderte Cava, Innovasjon Norge stilte med røkelaks og vinene ble skipet inn av den lokale vinprodusentorganisasjonen. Som avslutning på kvelden holdt Eva og Stein Harald lysbildeforedrag om hjemtraktene og om Bryhni Søndres historie og restaurering.

De to Reis & Ryk-deltakerne har hatt et omfattende program under oppholdet i Spania. I planleggingen har de fått bistand fra det norske konsulatet i Barcelona. Til andre Reis & Ryk-deltakere sier de følgende: « - Bruk konsulater og ambassader i planleggingen, det er derfor de er der. I turbulente økonomiske tider er samhandel og vennskap over landegrensene uhyre viktig. Det har vi nå fått erfare.»

De forteller at det har vært full pressedekning under oppholdet i Spania. Resultat er at Bryhni Søndre og Reis & Ryk har blitt omtalt, ikke bare i lokale medier, men også på landsbasis via nettaviser!

« - Det er allerede nå under planlegging spansk besøk til Bryhni, og interessen for å komme til oss via tilsvarende prosjekt er stor», avslutter de to.

TILBAKE TIL NYHETER