Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


Avanserte yogaøvelser


27.06.2012
INKERI UTDANNER SEG TIL YOGAINSTRUKTØR I TYRKIA
Forfatter: Inkeri Laitinen

Inkeri har reist til Tyrkia, der hun har hospitert hos bedriften Heliotrope Yoga Holidays. Målet med oppholdet har vært å bli en bedre yogainstruktør.

Her kan du lese Inkeris inspirerende reisebrev:

Jeg er halvveis på mitt opphold i Tyrkia. Jeg bor nær den antikke landsbyen Olympos. Stedet jeg befinner meg heter Angels Garden. Angels Garden er plassert i skjønne naturomgivelser, grønn variert vegetasjon, fargerike blomster, fjell og masse sol! Her finnes det også svømmebasseng og tyrkisk bad hamam. Jeg er her sammen med min samboer Dag og vår 10 måneder gamle datter Ida.

Jeg hospiterer hos bedriften Heliotrope Yoga Holidays. Denne bedriften tilbyr yogaferier innen Iyengar yoga. Bedriften eises av ekteparet Sine Ozsoy and Aidan Love, to yogaentusiaster som vil tilby høykvalitet yoga kombinert med ferie. Aidan er opprinnelig fra England mens Sine er fra Tyrkia. Ellers i året bor de i Istanbul og driver med et yogastudio der. Selve stedet Angels Garden eies av et Europeisk selskap. Angels Garden tilbyr også massasje.

Hver morgen arrangeres det 2-2,5t yogatime. Deretter er det fri. Deltagere kan enten nyte tilværelsen i Angels Gardens vakre omgivelser eller dra på utflukter. Utflukter enten på stranda, båtturer, fotturer på fjellet, marknader osv… Om kvelden er det igjen 2.-2,5t yogatime. Om kveldene etter middagen har deltagere, yogainstruktørene og arrangørene god tid å snakke sammen, diskutere og utveksle ideer og erfaringer. Deltagerne er generelt mye sammen; under yoga, måltider og utflukter. Siden vi er en liten gruppe på 18 deltagere, rekker alle å bli godt kjent med hverandre i løpet av uka. De fleste deltagerne er fra England, men andre land er også representert.

Mitt første mål for reisen var å bli bedre yogainstruktør selv ved å delta på yogatimer. Jeg er yogainstruktør ved Tana fysikalske AS, holder yogatimer i Nuorgam i Finland og også andre yogakurs. Å delta på yogatimer her, innen Iyengar yoga, har gitt meg bedre teknikk til å gjennomføre og å lære yogastillingene til andre. Alle stillingene, asanas, blir gjennomgått i minste detalj og jeg har fått en helt annen forståelse og presisjon for yogapraksisen. I Iyengar yoga er fokus på å gjøre stillingene så riktig så mulig for eget nivå. Enten en er nybegynner, erfaren, har skader eller begrensninger i kroppen. For dette formål finnes det mange hjelpemidler som belter, blokker, tepper, tau som er festet på veggen, puter av forskjellige mykhet og størrelser, veggene i yogarommet og stoler. Ved hjelp av disse hjelpemidlene kan en modifisere stillingene slik at de passer til alle og enhver og en får fordelene fra første stund. Jeg har lært å bruke mange av disse hjelpemidlene, og inntrykk og kunnskap om hvordan en kan bruke disse hjelpemidlene.

Mitt andre mål for reisen var å se på nært hold hvordan en yogaferie kan bli organisert. Kanskje det en dag blir arrangert yogaferier i Tana eller at Tana Fysikalske AS reiser til Tyrkia med sine kunder til en aktiv sportsferie? Jeg har fått følge på nært hold hvordan yogaferien er arrangert, gjennomført og hvilke tilbud som finnes. Jeg har også fått nyttig informasjon og kunnskap fra Aidan ved å diskutere med ham. Det har vært også veldig lærerik å diskutere med yogalærerne som er meget erfarne å instruerer og vet mye hva som skjer i yogamiljøer i Europa, spesielt i England. Hva som er populært og hva folk forventer.

Jeg er veldig takknemlig for Ryk og Reis å kunne ha muligheten for dette fantastiske og lærerike oppholdet her i Tyrkia! Gleder meg til å være her en uke til og lære enda mer!

TILBAKE TIL NYHETER