Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


Dag Broch


3.01.2013
HUNDEKJØRING I ROVANIEMI
Forfatter: Dag Broch

Dag Broch i Tana Husky er for tiden på Reis & Ryk-opphold i Finland for å lære om hundekjøring i et internasjonalt marked. Han skal tilbringe hele fire uker i Finland, og her kan du lese han reisebrev skrevet midtveis i oppholdet.

Huskypoint er en familiebedrift i Nord-Finland drevet av ekteparet Aki og Malla Holck. De har cirka 250 huskyer fordelt på sine tre kenneler i Rovaniemi, Ylläs og Levi.

Aki og Malla er opptatt av at turistene skal oppleve at det er nettopp en familiebedrift de har kommet til og ikke en turistmaskin. De ønsker å formidle at de har hundekjøring som livsstil, er glade i hundene sine og at de driver konkurransekjøring. I sine kundemottak har de utstilt startnumre, diplomer og premier fra alle løpene hundene deres har deltatt i og de viser film til turistene om Akis deltakelse i Finnmarksløpets 1000 km.

Huskypoint har tatt i mot Dag Broch fra Tana Husky og hans hunder for en måneds opphold, hvor han, sammen med sine 23 hunder, tar del i den daglige drifta på avdelinga i Ylläs.

Kennelen i Ylläs ligger i den lille bygda Hannukainen cirka en mil sør for Äkäslompolo. Her finns det cirka 100 hunder til daglig og det tilbys følgende daglige turer: 2 km, 5 km, 10 km, «Halfday husky» (22 km) samt «Go Green». Sistnevnte er identisk med «Halfday husky» bortsett fra at det på en «Go Green» tur ikke følger med en følgesnescooter, samt at kaffen etterpå serveres i trekopp og ikke i pappkopp. «Go Green» selges da også naturligvis dyrere til turistene.

Äkäslompolo er en søvnig landsby med et par hundre innbyggere om sommeren, men i vintersesongen mangedobles innbyggertallet med turister fra hele verden. Direkteflygninger fra London til Kittilä hjelper på, samt et riktig så stort alpinanlegg. Flere lokale, men også internasjonale turoperatører er faste leverandører av hundekjøringsturister til Huskypoint i Ylläs.

Hittil i oppholdet har unge hr. Broch hatt følgende nasjonaliteter i sine hundesleder; engelsk, fransk, sveitsisk, australsk, polsk, sørafrikansk, italiensk, japansk og nederlandsk.

TILBAKE TIL NYHETER