Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?
10.02.2013
SNØSCOOTERKJØRING PÅ LANGJÖKULL ISLAND
Forfatter: Frank Antonsen

Frank Antonsen fra Karasjok Camping har ved hjelp av Reis & Ryk og EU's Loenardo-program, satt kursen mot Island for å lære mer om snøscooterkjøring med grupper av turister. Her kan du lese reisebrev fra oppholdet hans på Island.

Frank skriver følgende i sitt reisebrev:

"Da har jeg kommet meg over halvveis i Reis & Ryk-oppholdet hos Mountaineers of Iceland.

Bedriften driver med Super Jeeps & Trucks og snøskuterturer her på Island.

De første dagene av oppholdet fikk jeg være med ut på de forskjellige turene som de tilbyr sine kunder. På disse turene har jeg fått oppleve utrolig mye av det Island har å by på.

Været på Island vinterstid kan forandre seg på et øyeblikk, fra sol til snø- og regnstorm i løpet av et øyeblikk. Men dramatiske værskifter er ikke nok til å stoppe de utrolig dyktige guidene jeg jobber sammen med. Det skal være ekstremt dårlig vær før de avlyser en tur.

Mountaineers of Iceland har faste turer på programmet. Turene går med superjeeps, og guidene henter kundene fra forskjellige hoteller i området rundt Reykjavik. På turen forteller guidene om Islands historie, natur og vulkaner, og følget stopper opp på de ulike attraksjonene underveis. Turen videre går til basecampen (Langjökull), der vi kler opp turistene og klargjør de til turen opp på isbreen. Det er her jeg har vært store deler av oppholdet mitt.

Snøskuterturen starter forsiktig for at turistene skal lære seg å håndtere skuterne, og tempoet øker litt når de er klar for det. Vi har et stopp på turen for at turistene skal få ta bilder av isbreen og fjellene som stikker opp.

Skal du til Island, anbefaler jeg turen til Mounteneers Iceland på det varmeste. For mer informasjon, se www.mountaineers"

TILBAKE TIL NYHETER