Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?




19.03.2013
BLOMSTERBINDERI PÅ HØYT NIVÅ I FREDERICIA DANMARK

Lillian Aasheim, blomsterdekoratør på Hagan Blomster på Storslett, har reist ut i Europa for å hente ny inspirasjon og lære det siste innen blomsterbinderi. Les reisebrev fra hennes opphold hos en prisbelønt blomsterdekoratør i Danmark.

Jeg dro fra Storslett 9. mars om morgenen. Etter en kjøretur til Tromsø, to fly og to tog var jeg søndag kveld framme i Fredericia. Jeg ble møtt av Lenesom kjørte meg til Postgaarden hotell, et gammelt og koselig hotell ved havnen i Fredericia.

Min vertsbedrift er Iris blomster som ligger i hjertet av Fredericia. Lene Møller Christiansen driver butikken som ble grunnlagt i 1901 av Lene's oldefar Svend Ole Møller. Lene er fjerde generasjon i butikken. Butikkens fundament bygger på kvalitet, kreativitet, sjel, stemning og nytenking.

Lene har deltatt i flere konkurranser i inn og utland med topplasseringer i Tivoli Cup mester og uoffisiell Europamester. I 2004 ble Lene utdannet som dommer innenfor blomsterbransjen. Hun arbeider også med show, demonstrasjoner og undervisning. Lene er utdannet i butikken og videreutdannet på den internasjonale blomsterskole for blomsterkunst og design.

Jeg ble varmt tatt imot av Lene, Kristine og Åse (mammaen til Lene). Det er de tre som jobber i butikken. Det er en liten og koselig butikk som ligger i gågata. Butikken er medlem av Interflora og har høy standard på alt de leverer. De selger både vin og sjokolade, kjeks etc. i tillegg til blomster gjennom Interflora.

Det har vært en travel uke i butikken og i tillegg til forberedelse av bryllupsbinderi til messa som var i helgen. Det er veldig mye nytt å lære, nye teknikker og nye måter å lage underlag på som ikke er av det tradisjonelle slaget. Riktig så spennende og lærerikt. Også når det gjelder vanlige ting som buketter og binderi til begravelse, har det vært mye nytt.

Jeg var med på blomsterauksjon på Gaza, der de selger/kjøper alt fra avskårne til potteplanter. Det var gøy. Jeg har også vært med i kirken og sett hvordan de pynter kista og pynter i kirken til begravelse.

Det er snart tid for påske i butikken, og jeg tror det står påskedekorasjoner for tur i morgen. Vi får vi se hva det blir. Jeg gleder meg!

Det har vært en flott uke her nede, både inspirerende og lærerikt, sammen med en flott gjeng damer. Jeg har blitt veldig godt mottatt, og jeg har trives kjempegodt.

Det har vært snøvær her de siste dagene, med temperatur nede i -13 grader. Det er vinter i Danmark også.


Lillian

TILBAKE TIL NYHETER