Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


Astrid Berthinussen


14.04.2013
REISELIV OG KULTUR PÅ ISLAND
Forfatter: Astrid Berthinussen

Astrid Berthinussen fra Vesterålen Reiseliv er for tiden på Island for å lære av deres erfaringer rundt samarbeid mellom reiseliv og kultur. Her kan du lese hennes ferske reisebrev!

Inspirasjoner over all forventning

Jeg har vært kjempeflink til å basere alle mine reiser på minst mulig planlegging og en 'vi-tar-det-som-det-kommer' innstilling. Reis & Ryk prosjektet tvang frem en viss forberedelse, men da jeg satt på flyet fra Keflavik til Egilstadir søndag ettermiddag, tenkte jeg; shit Astrid, du har glemt å spørre hvor du skal møte på jobb og til hvilket tidspunkt.. ganske relevant informasjon.

Født med flaks i begge hæler, traff jeg helt tilfeldig på min kommende sjef de neste to uker, Àrny, da flyet landet i Egilstadir. Hun hadde to timer tidligere kommet på samme lille kommunikasjonssvikt. Smilet på plass, fin introduksjon og vi slapp en famlende presentasjon!

Startet min første uke med å sette meg inn i hvordan de jobber her på Øst-Island, både på turistinformasjonen og Austurbru; som er en form for paraply-organisasjon som kan sammenliknes på flere plan med Vesterålen Regionråd. I tillegg gikk jeg gjennom markedsmateriell, medlemsbedrifter samt markedsplaner - for ikke å snakke om geografien..

Fra tirsdag morgen har første uke vært et rotteres i reising, seminarer, visninger og møter. Jeg har fått god innføring i hvordan de jobber med turisme, hvordan de pakker turer og ser hele tiden likheter med Vesterålen. Enkelte områder er noen kommet lengre enn oss, andre områder er vi flinkere. Da kan jeg nevne at vi er kommet mye lengre innen vinterturisme, men vi har mange av de samme utfordringene.

Alle jeg møter deler gjerne av sine ideer, og mange av dem er geniale!
Interessen for Vesterålen er stor og det har ved flere anledninger vært ytret et ønske om samarbeid utover kultur, også innen turisme.
Uten unntak; hver gang jeg presenterer meg smiler samtlige og sier 'Erik'...noen vesterålinger er godt kjent her.

Siste del av uka har også vært jobbing med den øst-islandske infoguiden, og over helga skal vi lage nytt design på kart. Da får vi jobbe litt kreativt!

Det blir mye idearbeid. Tenkte jeg skulle teste ut en ny idé jeg har fått her på Island før jeg tar den med hjem til Vesterålen..men de 50 andre ideene starter jeg på når jeg kommer hjem!

Astrid

TILBAKE TIL NYHETER