Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?
5.06.2013
HENTER INSPIRASJON HOS INTERNASJONAL VESKEDESIGNER
Forfatter: Maria Arlen Larsen

Maria Arlen Larsen dro til London for å hente inspirasjon fra den internasjonalt kjente designeren Jas Shembi, mannen bak vesken Jas MB.

Jeg kom i kontakt med Jas Shembi gjennom min fantastiske kompanjong og gode venn Nina Erdahl, som tidl. jobbet for Jas MB. Nå driver hun et suksessfullt casting- og styling byrå i Tromsø.

Jas Shembi er født i Afrika, men vokst opp i India sammen med 3 søstre siden han var 4 år. Han lærte tidlig å lage ting av hendene sine av sin far. I ung alder, etter å ha gått på kunstskole i London, startet han å designe sine egne skinnvesker. Hans kreativitet førte han til å produsere verdens aller første DJ-bag. Og resten er historie. Nå er Jas MB et velrenommert, internasjonalt luksusmerke for vesker og andre skinnvarer. En sesong ble veskene hans solgt ut på dagen på Barneys, New York. Jas MB har nå en «flagship store» i London, samt en i Tokyo, og han leverer varer til hele verden.

De fleste veskene og produktene produseres i London på fabrikken. Den deilige lukten av skinn slo i mot meg da jeg først kom inn døra. Det første jeg bet meg merke var at hele hans familie er involvert i bedriften. Konen, søsteren og moren på snart 90 år syr veskene som sendes ut i hele verden. Jas MB er en familiebedrift. Etter at jeg så dette, har jeg ekstra respekt for veskene jeg har fra Jas MB, da jeg vet at de er håndlaget av hans familie.

Mitt favorittrom i fabrikken var uten tvil rommet med stoff og lær. Der kunne jeg gå lenge å lukte, og kjenne og å klippe lær som jeg fikk inspirasjon av.

Jas tok meg også med på flere nye steder i London. Et av stedene som vi besøkte var Whapping Project. En fantastisk restaurant i en nedlagt fabrikk, og ikke minst et ”event-space” uten sidestykke. En annen dag dro vi på en utrolig bra japansk restaurant, som Jas har pleid å være DJ på før.

Under mitt opphold i London traff jeg også Mei Hui, gjennom Nina. Mei Hui er en anerkjent designer som driver med Ecological design, og hadde bl.a. show på moteuken i London i fjor.

Alt i alt har det vært et opphold over all forventning. Jeg er utrolig takknemlig for støtten fra ”Reis og Ryk”! Og jeg er utrolig glad for at jeg har blitt kjent med Jas og hans bedrift. I løpet av oppholdet oppdaget jeg og Jas at vi har samme livsmotto: ”Nothing is impossible.”

Mer informasjon om Jas Sehmbi:
"African-born, Jas Sehmbi, relocated to India at the age of four, before finally settling in England in 1970. Since leaving school, he chose to specialise in Art at Eastham College, Stratford. On completing the Art Foundation, the young creative began retailing small leather and canvas bags just three months on. By 1985, Sehmbi was designing his own bags and launched his first shop in Essex.
Jas decided to travel to Italy to design and produce another unique range that was then imported to the UK. His natural creative flair and influence from fashion and music led Jas to develop the first ever DJ record bag. His amazing talent led to the production of 30,000 nylon bags from producing his first ever hand made bag in 1994. This was a great opportunity for Jas to fund his two labels 'Spaced Out' and 'W11'.
As time went on, Jas continued to succeed and produced the first collection for Jas M.B. In 2000, Barneys New York and cult fashion store YMC, placed orders that subsequently sold out within the first day. This boom continued to Tranoi, Paris in 2001 at both Men and Women fashion shows.
The journey then began…"

TILBAKE TIL NYHETER