Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


Jazzverden
Foto: Thorbjørn Ottesen


8.03.2014
HEISANN FRA JAZZHOUSE I COPENHAGEN
Forfatter: Thorbjørn Ottesen

Thorbjørn Ottesen fra Vaffelføzz har vært i Danmark og hospitert hos Jazzhouse. Målet med oppholdet var å lære mer om festivalproduksjon og organisering av internasjonale musikkarrangementer.

Er nesten ferdig med min siste uke. Kom fredag 14. februar og hadde da et første møte med Bjarke Svendsen som er min kontakt, daglig leder og booker. Ble raskt introdusert og hadde med en plate, vinyl av mitt bands siste utgivelse som en introgave.
Veldig bra folk. Blitt raskt satt inn i ting og fått et godt overblikk over driften, formålet og filosofien/profilen. Nivået på produksjoner her er svært høyt både teknisk, administrativt og utviklingsmessig. De har et svært kompetent barpersonale som også er med på å sette en total standard som er svært god for gjestene som kommer her. Første uken jobbet jeg med søknader til Norge for et kuratorprosjekt og spikket på den hele perioden. Kuratorprosjektet består av et par utvalgte perioder i året hvor jazzhouse lar en utvalgt person, gjerne en sentral utenlandsk skikkelse i jazzverden, booke og spille for både å løfte fram norsk (også andre land) jazz og nivået det besitter. Paal Nilssen-Love er mannen jeg har søkt rundt og den går i hovedsak til Norsk Jazzforum og Music Norway.
Ved siden av å bli satt inn i administrasjonen: arbeidsfordeling, produksjon, bar, har jeg hjulpet til med det som trengs. Jeg har hatt mye tid til å legge en slagplan for min egen virksomhet hvor jeg har startet å bygge noen grunnsteiner i form av et års -hjul som jeg fikk fra et firma som heter Bindslev hvor min husvert arbeider. I tillegg til jazzhouse har jeg jobbet som stagehand for Frost-festivalen som lager konserter hele februar med et fokus på å lage arrangementer fra bunnen av og tenke location før de tenker innhold.
Mikael Pass er direktor og han hadde jeg en tre timer lang samtale med om profil, filosofi og vi snakket riktig godt sammen. Har også møtt musikere ved konservatoriet og gått på konserter hver eneste dag da det har vært vinterjazz (gigantisk festival nesten på størrelse med sommerjazzen som er en av de aller største).
Tiden flyr når man har det gøy og jeg har skaffet meg viktige kontakter for livet. I kveld skal jeg profilere mine ting ved å steke vafler og spille plater i forbindelse med en konsert med bla Mats Gustafsson og Svarte Greiner mfl.
Takk for at jeg har fått muligheten!
Thorra

TILBAKE TIL NYHETER