Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


Hos Anthony Ritter
Foto: Morten Viskum


13.03.2014
OPPHOLD I PARIS HOS ANTHONY RITTER
Forfatter: Morten Viskum

Profilert norsk kunstner Morten Viskum har reist til Paris for å lære om forskjellige trinn i produksjon av voksdukker. Morten har jobbet på verkstedet til Anthony Ritter, kjent som fremtredende produsent av prototyper og voksdukker.

Jeg har besøkt Ritter hvert år siden 2004 for å lage en avstøpning av meg selv.
Dette er en omfattende prosess som er meget tidskrevende.
De andre årene har jeg kun stått modell i forskjellige stillinger og så har Ritter laget den ferdige figuren etter at jeg har dratt hjem.
En del av figurene 2004-2013 er avbildet på min hjemmeside www.viskum.com. Med dette stipendet ønsket jeg å få bedre innsikt i hvordan figuren lages og alle de forskjellige trinnene i denne prosessen.
Anthony Ritter har et eget verksted litt i utkanten av Paris sentrum. Han har jobbet med teaterkulisser og modeller gjennom 30 år og har en enorm kunnskap og erfaring på dette feltet. Jeg ble introdusert for Anthony av en annen norsk kunstner i 2003 og har som sagt brukt hans kompetanse i alle år siden. Med stipendet var det mulig å oppholde seg der over en lengre periode og jeg har allerede fått utbytte av dette oppholdet i form av ny kunnskap som vil bli brukt i nye kunstprosjekter.
Anthony Ritter jobber som meg 7 dager i uken når disse prosjektene holder på. Jeg pendlet hver dag fra hotellet jeg bodde på ut til verkstedet hans. Bilder viser noe av det vi har jobbet med i perioden jeg var der.

Hilsen Morten Viskum

TILBAKE TIL NYHETER