Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?
17.03.2014
TIL SPANIA FOR Å LÆRE OM LCHF-KOSTHOLD

Bodil Salomonsen, daglige leder i Helsekoden, er for tiden på hospitering på Dr. Hexebergs kurssenter i Spania der hun lærer å holde kostholdskurs innenfor konseptet "naturlig mat".

Reisebrev fra El Mercat Villa joyosa, Spania

Villa Joyosa, «Den glade byen,» er en liten fiskerlandsby mellom Alicante og Benidorm, i regionen Valencia. Byen er ikke er særlig preget av turister, men det satses på å markedsføre byen, og da som La Vila. Intensjonen er å holde på det unike ved denne byen slik at den ikke blir en «turistby».

Det snakkes ikke særlig mye engelsk her så læringskurven for spanske gloser blir bratt, og fingerspråket bli flittig brukt, men det er bare artig.

De første to dagene på hostal El Mercat gikk med til å bli kjent før kursdeltakerne ankom. Hotellet har beholdt sitt gamle navn El Mercat. Navnet kommer fra matmarkedet El Mercat, som ligger rett over gaten og som bugner av alle sorter råvarer. Her kan man plukke råvarer og så gå inn til en kokk som tilbereder disse slik at du kan spise et måltid av «selvplukk».

Kokken på El Mercat henter en del råvarer på markedet. Det benyttes en god del økologiske råvarer og det er mye bedre utvalg her enn i Tromsø som har dobbelt så mange innbyggere.

Første uken av hospiteringen fulgte jeg basiskurset for de som ønsker å legge om kostholdet til LCHF (Low Carb High Fat) eller naturlig mat.

Gruppen fra Norge var en flott gjeng i aldersgruppen 25-80. Alle opptatt av å få en bedre helse gjennom et kosthold som gir stabilt blodsukker og hormonell balanse. Uken gikk med til å høre foredrag, kurs i matlaging og gruppearbeid.
Kursdeltakerne var engasjerte og det ble mange spørsmål og diskusjoner rundt tema om hvilken mat som er bra og hvilken mat man bør holde seg unna.
Lørdag var det hjemreise for noen og nye folk ankom.

Det skal gå to kurs denne uken, «Kosthold som forebygger hjerte-kar» og «Høysensitive». Det blir en uke med mange spennende foredrag og spennende mennesker. Det legges opp til matkurs, og her skal jeg hjelpe til med forskjellig.
Jeg har hatt frokostvakt i to dager sammen med Antonio og Ignatio. Samarbeidet har gått bra selv om «småpraten» har uteblitt. Jeg må lære meg mer spansk 

Pilates på stranden om morgenen er en god måte å starte dagen på.

Ved å delta på foredrag og kurs får jeg et godt innblikk i hvilket nivå folk flest er på når det gjelder kosthold. Det er verdifullt når jeg skal lage egne opplegg. Det er også viktig å «porsjonere» kunnskapen slik at det ikke blir for mye på en gang. Matkursene er lagt opp på en enkel og effektiv måte.

Det er snart tid å tenke på hjemreise og oppsummering. All erfaring er viktig å ta med seg, nye kontakter er knyttet, nye tanker og ideer tar form, og så får fremtiden vise om det vil bære frukter.

TILBAKE TIL NYHETER