Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?
7.04.2014
NATUR- OG OPPLEVELSESBASERT TURISME I SKOTTLAND

Anne Cecilie Holm og Ellen Hennissen fra Albert Collett hospiterer for tiden i nettverket til Wilderness Scotland der de lærer om opplevelsesbasert turisme. Samtidig lærer de om hvordan reiselivsbedriftene lykkes med å jobbe i nettverk.

Her kommer første reisebrevet fra Skottland og fra Ellen og Anne Cecilie
Vi har hatt en flott tur til Skottland hittil. Vi har lært mye, og det vi har opplevd har hatt stor relevans for oss.

Det er særlig guiding som har stått på programmet, og vi har også fått prøve ut flere vandreruter. Dessuten har vi fått flere nye ideer angående natur -og opplevelsesbasert turisme.

Kort oppsummert hittil, noe stikkordmessig:

- Wildlifewaching Guided-Tour på Mull av David. Vi har fått et godt innblikk i denne type av guiding, for eksempel hvilke fugler og dyr som er viktige for turister i UK. Hvordan øke spenningskurven til denne gruppen turister gjennom en guidet tur.

- Historisk vandring på Iona. Øy med vikingehistorie samt er kristendommens vugge i UK.

- Vandretur ved Ben Nevis, Merking av "dødsfarlig" sti. Informasjon langs ruten. Vandretur til vakker foss. Vi overlevde.

- Møte med studenter ved studiet "Adventure Tourism Aanagement" - et 4-årig studie ved Lochaber College, UHI, Fort William (størst på dette i Skottland)

- Sea Kayaking med Rockhopper, underleverandør til Wilderness Scotland. Innføring ved Stuart i sikkerhet, teknikk og utstyr. Padling i Loch'ene for oss som var nybegynnere. God innføring i hvordan guide nybegynnere, samt i hva vi så og opplevde på vår tur.

- Guidet tur i The National park of Cairngorms, den største i UK. Guiden vår Tim var en erfaren wilderness-guide innenfor vandring og sykling. Vi vandret opp på Meall a' Bhuachaille, 2.654ft. Vi fikk meget god innføring i flora, fauna, historie, vær, natur og eierforhold av landområder. Skilting av stier og ved stiene, samt hvordan stier ble planlagt og laget og hvordan vandrerruter ble planlagt, organisert og finansiert. Vi lærte også om hvordan guideopplæringen ble gjennomført.

Vi fikk også en innføring i utfordringer knyttet til sammensetningen av grupper og antallet i grupper, samt sikkerhet knyttet til guiding av grupper. Besøk på Rothiemurchus estat som har utviklet fra tradisjonell drift, skog og fiske til en profesjonell opplevelsesbasert leverandør.

- Hvordan Wilderness Scotland organiserer sine turer i dette området og om deres organisasjon og samarbeidspartnere samt underleverandører. Dessuten hvordan de fokuserer på økologisk og bærekraftig turisme. Samarbeidet de har med Visit Scotland og med mindre overnattings bedrifter.

- Visit Scotlands markedsføring samt deres klassifisering av hotell, BB, inn, guesthouse, attraksjoner med videre. Hvordan leverandører får anonyme besøk og hva og hvordan de blir kontrollert og klassifisert i 1-5 stjerner.

- Vi har knyttet markedskontakter og tror og at vi har fått markedsført Norge godt. Vi tror og håper at flere av disse kan være nyttige for oss i vår videre utvikling av vår bedrift.

Annet:
Vi kjører på venstre side av veien, med vår bil med automatgir - et "must" i UK. Vi har kjørt på utrolig smale veier hvor bilen vår så vidt fikk plass på veien med kun ett kjørefelt. Vi har spist på lokale spisesteder og bodd på forskjellige type overnattingssteder, alle små og familiedrevet. Vi har så vidt sett solen, og har hatt god bruk for lue hansker og ulltøyet vårt. Vi har møtt utrolig mange hyggelige mennesker som har bydd på seg selv.

Med vennlig hilsen Anne C og Ellen

TILBAKE TIL NYHETER