Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?
13.04.2014
WEBDESIGNER PÅ HOSPITERING I TYSKLAND

Åsel Tømmerdal fra W3Spor har hospitert på trykkeri i Hessen, Tyskland, der hun lærte om avansert trykkteknologi. Les hennes reisebrev fra oppholdet hos Weilo-Print.

Reisebrev fra Darmstadt/Stockstadt, Tyskland.

Etter en uke hos Weilo-Print i Stockstadt i Hessen, Tyskland sitter jeg med mange inntrykk, både faglig og ”kulturelt”.

Jeg ankom et sommerlig Frankfurt mandag 31.mars. 20 grader og sol gjorde godt etter ei uke i vinterlige Tromsø.

Tirsdag var første dag hos Weilo-Print. Jeg ble tatt godt i mot av min kontakt Rudolf Weingärtner, og fikk en omvisning i trykkeriet.
Weilo-Print er et moderne trykkeri med en stor park av moderne trykkerimaskiner. Trykk teknologi er et relativt nytt felt for meg, men interessant og nyttig ettersom våre web-kunder også etterspør produkter for trykk, som visittkort, T-skjorte trykk osv.

Weilo-Print har spesialisert seg på relativt avanserte trykksaker.
Kunststoffprodukter som brukes i alle former for reklame er et stort marked, f.eks. trykk på kofferter, mobiltelefonetuier og alt man kan tenke seg. De har også spesialisert seg på avanserte og effektfulle trykk på papir. Noen eksempler er trykk med dufteffekter for f.eks. kosmetikkindustrien, skrapelodd og thermofarge som endrer farge etter temperatur. En annen viktig produktgruppe er emballasje. Her har de også spesialisert seg på trykk på ulike materialer og spesielle effekter for kravstore kunder som f.eks. hologramfolie, tekstil osv.

Rudolf fortalte mye om den såkalte UV-teknikken som de bruker (alt var ikke like lett å forstå på hessisk dialekt...), men jeg fikk i alle fall med meg at trykkfargen tørker ved at den blir eksponert for ultrafiolette stråler. Fordelen med dette er visstnok at det for det første er mer miljøvennlig enn tradisjonelle trykkemetoder, men ikke minst at det gjør det mulig å trykke på ikke-absorerende materialer som plast osv.

Deres produksjon av trykk og bruk av programvare er såpass spesiell at jeg ikke uten videre kan gå inn å gjøre en jobb der. Jeg har imidlertid jobbet med egne ting og fått veiledning i bildebehandling og oppsett av filer for trykk. I tillegg har jeg gått igjennom nettsiden deres og gitt en del tips og råd som søkemotoroptimalisering og strukturering av informasjon.

Det har vært et hyggelig opphold med trivelige kolleger. Har vært på grilling hos sjefen og har også fått med meg en stor tysk bursdagfeiring i Odenwald, med Lederhosen, godt tysk øl og full pakke.

TILBAKE TIL NYHETER