Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?
1.04.2014
ARBEID MED BOKPROSJEKT I RIGA

Celilie Lanes har nylig kommet hjem fra et vellykket opphold i Riga der hun jobbet med å utvikle sitt eget bokprosjekt sammen med grafisk designer og illustratør, Ilze Dambe.

Til Riga for å jobbe med design og illustrasjon
Riga, 1. Of April 2014

Riga er Latvias hovedstad og Baltikums største by med ca 700.000 innbyggere. Riga er en viktig havneby i Rigabukten, ved munningen av elven Daugava som går gjennom byen.

I en uke har jeg vært her og formidlet og lært kunstuttrykk hos min vertinne, grafisk designer og illustratør Ilze Dambe.
Hun har lært meg bruk av funksjoner i photoshop, indesign og illustrator. I opplærings-prosessen har vi utarbeidet en kortkolleksjon.
Jeg har lært Ilze Dambe funksjonaliteten i fildelingssystemet Skydrive der jeg lagrer bilder som hun bruker som bakgrunnsmateriale til vårt nye bokprosjekt, Jakten på Nordlyset. Jeg har brukt mye tid på å formidle detaljer i samisk kultur og arktisk natur. Vi har designet en sjamantromme med bakgrunn i eldgammel samisk symbolbruk. Vi har skisset oppsett for samtlige illustrasjoner i samarbeid med industridesigner Marcus Lagerqvist fra Stockholm.

I tillegg har vi utarbeidet en nøkkelkolleksjon i Troll design og Lyra og Loffen design. I den forbindelse avla vi fabrikken Lenta et besøk. http://www.lenta12.lv/ der vi møtte en designer onsdag 2. April. Dette for å utarbeide design på et nøkkelkjede. Dette nøkkelkjedet er det siste elementet som skal på plass i nøkkelkolleksjonen.

Møte med ambassaden
Riga har hatt norsk ambassade siden 1992. Ambassaden er sentralt lokalisert i gamlebyen i Kalku iela 15. Tilbake i 2011 hadde jeg et samarbeid med ambassaden i forbindelse med latvisk lansering av Trolljakten. Jeg mottok den gang et lite stipend for å trykke latviske bøker for elever og bibliotek i Riga.
Jeg booket i forkant av mitt praksisopphold et møte med ambassaden for å presentere det nye bokprosjektet, Jakten på nordlyset. Dette med tanke på nytt samarbeid og lansering av latvisk utgave høsten 2015 på de nye nasjonale biblioteket i Riga. Jeg møtte ambassadesekretær og studentpraktikant den 25. Mars 2014. De stilte seg positive til et samarbeid, og jeg vil kontakte dem nærmere i januar 2015.

Møte med trykkeri
Trykkeriet Print production Studio RBB møtte jeg fredag 28. Mars. Katerina har utarbeidet tilbud på trykk av 4500 bøker for meg og 1000 eks for forfatter Inger Hilde Berntzen som har skrevet Tindefolket.


På fritiden
Jeg jogger jevnlig i Rigas parker. Nå er det vår i Riga! Solen skinner, og byen er i oppvåkning.

Tsjaikovskis Svanesjøen har jeg opplevd i Rigas opera. http://www.opera.lv/en/home

Hadde en fantastisk opplevelse i Rigas best bevarte barokkslott, Rundales Palace. http://no.wikipedia.org/wiki/Rund%C4%81les_Pils

Riga, I love you! https://www.facebook.com/Rigailoveyou?fref=ts

TILBAKE TIL NYHETER