Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


Foto: Monica Eide


8.05.2014
TELLING THE STORY
Forfatter: Monica Eide

Monica Eide fra Harstad har vært på Orknøyene og har lært alt om storytelling

Jeg ankom øya søndag 27. april i strålende sol, og fikk en like strålende velkomst av John og Lynn. De har latt meg bo i deres hjem og ta del i deres hverdag og jobb med Orkney Attractions som innebærer alt fra Storytelling for turister, Storytelling Cirkles med barn, historisk vandring og møter med samarbeidspartnere.
Sesongen er akkurat kommet i gang, og det er mye som skal forberedes. Lynn jobber for å få ferdig «The Storytelling Garden» utendørs slik at hun kan ta i mot gjester der.
Dette er et fantastisk sted hvor man virkelig får oppleve tradisjoner og den fantastiske gjestfriheten på øya.
I tillegg til å delta på flere Storytelling kvelder har jeg jobbet med markedsføring sammen med Lynn. Vi har kjørt på kryss og tvers av øya og oppsøkt samarbeidspartnere og medlemmer i Visit Orkney. På denne måten har jeg fått sett hvordan små og store aktører markedsfører seg og tilbyr sine tjenester. Jeg har fått så mange ideer at jeg «bobler over».
Jeg har vært i møte med leder for utstillingene på alle museene på øya, og i går hadde jeg et veldig spennende møte med Center for Nordic Studies. To av møtedeltakerne jobber med prosjekter innen reiseliv og kulturarv på Shetland, og vi kommer nok til å holde kontakten fremover da de har utfordringer som kan sammenlignes med våre og pågående prosjekter som vi kan lære av.
Historien, naturen og kulturarven er svært levende her. Menneskene er fantastisk blide og hyggelige og her finnes bortimot ingen kriminalitet. Et rikt dyreliv, med svaner over alt, seler som soler seg i fjæra, kyr, hester, sauer og svære harer (på størrelse med hunden Max som er en dachs)
Dette har vært en uforglemmelig tur. Opplevelsene, erfaringene og kunnskapen vil jeg ta med meg for alltid, og jeg er så takknemlig for denne muligheten. Akkurat nå sitter jeg på ferga over til det skotske fastlandet. Foran meg ligger en togtur som skal være veldig fin. Sola skinner og jeg gleder meg til å besøke en barndomsvenninne som bor her. I tillegg skal jeg besøke et «Levende museum og få hjelp til å oversette historier fra Gratangen fra en bok som heter Hanegal. Lynn ønsker å bruke disse historiene i sin Storytelling, og det er jo spennende å tenke på at mennesker fra hele verden vil få høre våer historier Etter å ha jobbet lange dager, hver dag, passer det fint med et par dager fri før jeg drar tilbake og fullfører siste del av oppholdet i helga
Hilsen Monica

TILBAKE TIL NYHETER