Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?
6.05.2014
PÅ SHOPPINGSENTER I DUBLIN

Stig Bergheim, senterleder på Amfi Finnsnes, har som mål med Reis & Ryk å lære mer om drift av kjøpesenter. Han valgte å reise til Dublin for å besøke et kjøpesenter som har evnet å tenke nytt i forbindelse med økonomisk krise i landet.

Nå er det litt over en uke siden jeg ankom Liffey Valley Shopping centre i Dublin. Det var med ei viss spenning jeg ankom dette enorme senteret på 85.000 m2, ca 100 butikker der den største alene er større enn hele AMFI Finnsnes. Det er også 16 kinoer og 10-12 virkelig bra restauranter i tilknytning til senteret.

Må si at tanken slo meg, hva i svarte gjør jeg her, idet jeg entret hovedinngangen og satte kursen mot Centre Management. Men irene fornektet seg ikke denne gangen heller. Mottagelsen og for så vidt resten av oppholdet her har vært fantastisk. Mine kollegaer vet ikke hva godt de skal gjøre for meg, jeg har lært enormt, allerede første dagen hadde jeg lært mer enn jeg hadde håpet å lære på hele oppholdet. Jeg har deltatt i møter for å planlegge resten av året. Planlagt annonsering og aktiviteter i lag. Sett på likheter og forskjeller mellom Irland og Norge. Utvekslet erfaringer kort og godt.

Jeg har fått to flotte tilbakemeldinger som virkelig har varmet: I think we are going to learn more from you than are from us, og ikke minst etter å ha pratet en halv dag å få tilbakemeldingen: Are you from Norway? I thought you were Irish  Vel, no skal det sies at irene e veldig høflige da!

Store forhold
Senteret er stort men antall besøkende er hinsides alt hva jeg har opplevd før. Jeg fikk allerede fra tirsdag av være med på planleggingen og gjennomføringen og langåpent, moteshow, konsert som skulle være torsdag. Åpent til kl. 22:00. Ledelsen ventet 50.000 mennesker innom – det kom 61.000 stk !! På en dag. Samme som vi har på nesten 3 uker på Finnsnes. Enormt å oppleve. Alle parkeringsplassene var opptatt utenfor, og da snakker vi 4.500 P-plasser. Sikkerheten med så mye folk er enorm. 27 vektere på til enhver tid + sikkerhetsansatte i butikkene. Fikk også være med på en bombetrusseløvelse noe som var helt nytt og som gjøres jevnlig pga at senteret har Engelske eiere og forholdet mellom Irland og England har ikke alltid vært like godt. Når senteret åpnet i 1999 opplevde de innringte bombetrusler nesten hver dag. Det smalt aldri noen bomber og både Nord-Irland og Republikken Irland er nå fredeligere enn noensinne. I går mandag besøkte jeg Belfast og et stort kjøpesenter der, og på torsdag skal de to største konkurrentene til Liffey Valley besøkes.

Må vel si noe om kleskoden også for dette var en av de tingene jeg var veldig spent på. Kledde meg rimelig pent første dagen syntes jeg. Genser skjorte og slips, så fikk jeg heller korrigere stilen neste dag. Vel tirsdag var arbeidsantrekket komplett og korrigert. Mørk dress, sorte sko, blå skjorte og slips. Gikk rimelig fort å venne seg til det også. Faktisk så er det jo litt stilig å gå dresskledd på jobb hver dag. Mulig jeg lærte noe her også.
Ellers så har jeg fått med meg besøk på et skikkelig slott, opplevd riverdance og fått smakt litt på sommeren – selv om det bare e 15-16 grader.

Alt i alt. Et fantastisk lærerikt opphold i et fantastisk kjøpesenter i et fantastisk land sammen med bare fantastiske mennesker 

TILBAKE TIL NYHETER