Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


Første kvelden
Foto: Trym Ivar Bergsmo


19.05.2014
TRYM IVAR BERGSMO MED "BETTER MOMENTS" PÅ GRØNLAND
Forfatter: Trym Ivar Bergsmo

Fotograf Trym Ivar Bergsmo hospiterer nå på Grønland med en anerkjent og internasjonal arrangør av workshops for fotokunstnere.

Hei!

Det er søndag morgen klokken er litt over 07.00 og endelig skinner sola i Diskobukta.

Det har vært et spennende opphold så langt. Jeg var 3 dager i København sammen med Christian Nørgård, eier og leder av Better Moments, før vi torsdag satte oss på flyet sammen med fotografen som leder workshopen, svensken Hans Strand. Det har vært veldig lærerikt.

Det viktigste er nok observasjonene jeg har kunnet gjort vedrørende planleggingen og gjennomføring av workshopen så langt. Det er svært komplisert å få logistikken (båt, helikopter, transport til å fungere tilfredsstillende så langt fra den alminnelige hverdagen. De fysiske, klimatiske, tekniske, kommunikasjonsmessige og kulturelle utfordringene er svært annerledes her på Grønland en på fastlandet. Det kreves et kontinuerlig arbeid fra Christians hånd for å holde fremdriften og optimismen oppe. Været har ikke vært det beste og dette krever en ekstra innsats fra hans side for at deltagerne skal være fornøyde.

Hans Strand er en meget dyktig fotograf og kursholder. Jeg lærer også mye av hvordan han håndterer kursdeltagerne. Hvordan han veileder dem. Hvordan han behandler dem. Han har vært svært mange seder og setter mer fokus på det å komme ut å være i felt, en det å ha forelesninger/presentasjoner inne.

Jeg vil si at oppholdet så langt absolutt har stått til forventningene. Mitt fokus for dette oppholdet har vært:
- Lære mer om drift av workshoper i et internasjonalt marked
- Se hvordan en instruktør i en slik setting går frem. Hva han fokuserer på og er opptatt av.
- Lære mer om foto, ta flere gode bilder og glede meg over å få være på Grønland.

Nå skal vi straks ut på vår første båttur og det gleder jeg meg til.

Grønlands hilsen fra Trym.

TILBAKE TIL NYHETER