Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?
9.03.2015
TO FINNSKOGDAMER PÅ TUR TIL HOLLAND
Forfatter: Inger Camilla Jægersborg

Inger Camilla Jægersborg og Anita Korntorp fra Åsnes kommune reiste til Nederland for å få ideer og erfare hvordan andre bedrifter selvstendiggjør brukere, og hvordan de arbeider mot brukerens egne målsetninger for sitt liv.

Vi landet på Amstedam flyplass og er ganske så fornøyde med at vi helt fint klarte å leie oss bil, og med kartlesing fant frem til overnattingen gjennom en storby og mangefelts motorvei.

Det har vært en erfaring i seg selv at vi har bodd hjemme hos en Nederlandsk familie i fire dager. De har vært svært gjestfrie og vi har lært de å kjenne.

Første dag på jobb ble vi tatt imot av Max Arends som var med å grunnla D`n Aoverstep.
Han forklarte oss målene de jobbet etter og om bedriften generelt.

D`n Aoverstep består blant annet av en egen gård med forskjellige dyr og dyrking av grønnsaker og annet som de spiser av hele året.

Det er to bygninger på gården hvor det ene er et dagsenter for eldre og det andre huset er et dagsenter for mennesker med psykiske og fysiske plager.

I Neede som er et tettsted like ved har de to boligkompleks med forskjellig grader av bemanning. Der har de enda et dagsenter med blant annet keramikk og en butikk med salg.

Vi arrangerte Norsk ettermiddagskaffe. Vi kjøpte med oss vaffeljern fra Norge og laminerte vaffeloppskrift på engelsk. Vi serverte med jordbærsyltetøy og creme fraiche.
Første dagen lagde vi vaflene og viste bilder fra elgjakt og fra aktiviteter fra dagsenteret i Norge. Vi gikk også igjennom brosjyre fra elverumregionen og fortalte hvor på kartet vi bodde og litt om våre familier.

De likte vaflene så godt, at det endte med at det ble tre dager med vafler til ettermiddagskaffen:) ..men den siste dagen stekte de vaflene selv.

Etter fire dager på D`n Aoverstep sitter vi igjen med tonnevis av ideer og synes vi har lært mye mer enn forventet.

Vi er imponerte av alle de som arbeider frivillig i Nederland. Her er det en helt annen kultur for dette. De fleste pensjonerte eller som av en eller annen grunn ikke arbeider, jobber som frivillig. De sier de liker det.

Det var ingen grunn til å grue seg for å snakke engelsk. Nå snakker vi tilogmed litt engelsk til hverandre!

Anita har pratet mer engelsk her på en dag, enn hun har gjort i hele sitt liv.

Nå gleder vi oss til resten av oppholdet og ser frem imot flere lærerike dager.

Vi har lært utrolig mye og fått mange nye ideer allerede!

TILBAKE TIL NYHETER