Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?
17.03.2015
LÆRER ERNÆRINGSFYSIOLOGI AV DE BESTE
Forfatter: Malin Vollstad

Malin Vollstad driver sin egen virksomhet innenfor kostveiledning. Hun ønsket gjennom Reis & Ryk å lære mer om metoder innenfor ernæring og ernæringskommunikasjon. Med dette som utgangspunkt satte hun kursen mot Anglia Ruskin University i Cambridge.

Nå har jeg tilbrakt to fantastiske uker i Cambridge i England. Disse to ukene har vært fylt med inntrykk, nye mennesker og ny kunnskap.

Under oppholdet mitt har jeg fulgt Dr. Fiona McMaster, som er professor i folkehelsearbeid ved Anglia Ruskin University i Cambridge.
Fiona underviser forskjellige studiegrupper og fag-grupper i Motiverende intervju, en samtaleteknikk som brukes av mange forskjellige typer helsearbeidere.
Jeg bruker allerede denne teknikken i mitt arbeid som ernæringsfysiolog, derfor ønsker jeg å lære mye mer og bli flinkere.

Ikke før jeg hadde vært noen dager i Cambridge og fulgt Fiona i hennes undervisning, forsto jeg hvem jeg hadde med å gjøre.
Fiona samarbeider og driver forskning sammen med de aller største professorene innen dette fag-feltet, mennesker jeg tidligere har lest om i fagbøker på skolen. Og det var spesielt morsomt å høre at noen av de største "rockestjernene", som Fiona kalte dem, innen Motiverende Intervju-miljøet er norske og svenske forskere.
Da jeg fulgte Fiona rundt omkring på universitetet for å bli introdusert for ulike elever og professorer, ble jeg fortalt gjentatte ganger at jeg var svært heldig som fikk være med en så dyktig professor og lære av henne "first hand".

I løpet av tiden min her har jeg lært mye om både Motiverende Intervju, Cambridge og England.
Vi har reist på turer til Chelmsford i Essex og til et økonomisk vanskeligstilt område i Nottingham, der jeg fikk være med på oppstarten av et spennende nytt forskningsprosjekt.

Dagene med undervisning, gruppearbeid og praktiske øvelser har vært lange, men spennende.
Jeg har møtt folkehelsearbeidere fra hele verden, og særlig mange fra ulike afrikanske land, der utfordringene, og bruken av motiverende intervju er svært ulik min egen arbeidshverdag.

I tillegg til mye verdifull kunnskap om faget, har jeg også blitt kjent med noen fantastiske mennesker og knyttet kontakter som jeg både tror og håper jeg vil få behov for i framtiden!

Cambridge er en fantastisk by, som jeg anbefaler alle å reise til! Byen i seg selv inspirerer deg til å ønske å lære, her har mange av de største forskerne i historien, slik som Charles Darwin, Isaac Newton og Stephen Hawking levd, studert og arbeidet!

Tusen takk til Reis & Ryk for en kjempe fin tur!

TILBAKE TIL NYHETER