Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?
21.04.2015
LIVSSTIL OG HELSE I SPANIA

Bodil Salomonsen er for tiden i Spania der hun hospiterer hos Akinon Resort Center. Målet er å lære om sammenhengen mellom livsstil og helse.

Reisebrev fra Akinon Resort Center, La Nucia, Spain

Hei alle sammen!

Da er det tid for reisebrev. Jeg reiste til Akinon med ønske om å få til et tettere samarbeid med dette flotte helseresortet. Det er gjennom å være tilstede, få praktisk erfaring og ha en tett dialog med de som jobber her at jeg kan få nye innspill for utvikle min bedrift. Tettere samarbeide med Akinon er av de tingene som jeg håper å få på plass.

Hvordan influerer vår livsstil på vår helse? Hva betyr kostholdet? Og hvordan påvirker vårt indre liv vår helse? Hva skal til for å takle utfordringer på en bedre måte? Og har vi evnen til å helbrede oss selv?

Den første uken ble viet til praktisk arbeid på kjøkkenet. Sammen med en veldig flink kokk har jeg fått oppleve et hektisk restaurantkjøkken fra innsiden. Her lages det mat som er tilpasset allergier og intoleranser. Det er ofte et puslespill av ingredienser og det oppstår en del utfordringer med mange gjester som har ulike behov. Med frokostbuffet, lunsj og treretters middag er det mange retter som skal tilpasses. Og ikke mist serveres til riktig person. Men dette ble løst på en god måte og gjestene var fornøyde. Det er ikke så enkelt å få tilpasset meny når man spiser utenfor hjemmet, så Akinon kan regnes unik i den sammenhengen. Å få være med på en grossistbutikk for å plukke ut varer til bedriften var en artig erfaring. Her er det et stort vareutvalg og mange varer som vi ikke har hjemme. Det handles kun rene råvarer, da det er kun det som benyttes i restauranten. Naturlig mat uten raske karbohydrater som stivelse, sukker og gluten er det kostholdet som er gjeldende her.

Siste uke er viet til kurset Indre Ro, en behandlingsform utviklet av Keyhan Ighanian. Behandlingen starter med å balansere høyre og venstre hjernehalvdel. Når disse sidene er i balanse, muliggjør det bedre flyt mellom forestillingsevnen, tenkeevnen, fatteevnen og hukommelsen.

Å finne sin indre ro og styrke er veien til det gode liv. Å gi slipp på ting som er lagret i underbevisstheten gir frihet. Man må forstå seg selv for å forstå andre. Som terapeut er det veldig viktig å ha erkjennelse for dette.
«Når man anerkjenner seg selv trenger man ikke anerkjennelse fra andre, og man oppnår en visshet som gir økt tilfredshet og evne til bare å se muligheter».

Helsemagasinet VOF er samarbeidspartner. Redaktør og Dr.philos i ernæring Dag Viljen Poleszinsky holder foredrag om evolusjonært kosthold. Hva er mennesket skapt til å spise? Her er det mye kunnskap samlet i en person.

Den tiden som jeg ikke er opptatt med jobbing går med til å lese boken Innovasjon i praksis, Veien til den andre siden. Boken anbefales for gründere. Den er veldig bra.

Mange inntrykk og tanker skal synke inn og bearbeides, så fritid er det lite av. Men det har blitt noen turer i nærområdet og de siste par dagene blir det tid til litt avslapping.

Det var det jeg hadde å meddele for denne gang. Ha en flott vår og sommer.
De beste ønsker og klem fra Bodil

TILBAKE TIL NYHETER