Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?
22.04.2015
SIKKERHET OG BEREDSKAP På ISLAND
Forfatter: Christin Andersen og Hilde Henriksen

Christin Andersen og Hilde Henriksen fra Nordreisa kommune har satt kursen til Island for å lære om sikkerhets- og beredskapsarbeid i offentlig sektor.

Reisebrev fra Island 12.04-25.04.15
Skrevet av Christin Andersen og Hilde Henriksen

Vi har hatt en fantastisk fin uke i Reykjavik.

Departement of Civil Protection har tatt svært godt imot oss og laget et flott og interessant opplegg for oss.

I uka som er gått har vi hatt mange flotte møter med personell fra Nødvarslingstjenesten på Island -112, Røde Kors, Almannavarnir, brannvesenet, ICE SAR, Innenriksdepartementet og Statsministerens kontor.

Vi har fått mye informasjon og fine tips som kan tilpasses vårt eget arbeid og vår norske organisering av sikkerhets- og beredskapsarbeid.
Islendingene er svært hyggelige, uformelle og lett å kommunisere med. Samtaler går på skandinavisk blandingsspråk og en del engelsk.

«Norsk-kvelden» ble gjennomført fredag formiddag med vafler, brunost, jordbær og rømme og en flott presentasjon av Nordreisa kommune og Nord Troms. Christin hadde satt sammen en veldig fin presentasjon og framførte den med glans på engorsk. Gaver ble overlevert og tatt godt imot.

Til uka skal vi ut på befaringer og snakke med folk som har arbeidet med organisering av redningsaksjoner og konsekvensreduserende tiltak i forbindelse med store naturkatastrofer, som vulkanutbruddet i Eyjafjallajøkull 2010 (askeskyen over Europa).

Vi ser fram til nok en interessant uke på Island.

TILBAKE TIL NYHETER