Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


Foto: Rolf Lars Haugen


13.05.2015
LETT å LÆRE LEAN I LAHTI
Forfatter: Rolf Lars Haugen

Rolf Lars fra Tretorget på Kirkenær i Solør har vært i Lahti for å lære om Lean-metodikk.

Jeg kom til Lahti søndag kveld for en uke siden, for å hospitere ved Scanias bussfabrikk. Byen ligger en og en halv times busstur nord for Helsinki, har omkring 100.000 innbyggere og er for de fleste nordmenn kjent som en skidestinasjon og arrangør av «Lahtispelen» hver vinter.

Klokka halv sju mandag morgen hentet Eghert Holm meg utenfor hotellet som avtalt.

Eghert er jo årsaken til at jeg ønsket å hospitere hos Scania, så jeg må bruke noen linjer på å fortelle hvorfor: Eghert har jobbet i Scania siden 1976, i ledende stillinger siden 1985, og er «hjernen bak» Scania Production System (SPS) (se gjerne http://se.scania.com/scania-group/philosophy/scania-production-system/)

Han har jobbet verden rundt (Scania har fabrikker i 9 ulike land), og blant annet etablert Scanias bussfabrikker i Kina og Polen. En meget energisk og dyktig mann som vanskelig kan beskrives, han må oppleves!

Scanias produksjonssystem (SPS) bygger på lean-filosofi, og regnes som et av de fremste sådanne i Europa. Konsernet har ca. 42 000 ansatte, en omsetning og et resultat i 2014 på hhv. 92 mrd./9 mrd. Dette gjør dem til den mest lønnsomme og 4. største produsent av busser og lastebiler i verden. Hovedkontoret ligger i Södertälje, som jeg skal besøke i slutten av kommende uke.

Scania kjøpte fabrikken i Lahti for vel et år siden, og SPS er ikke innført her; Eghert begynte arbeidet med dette for 5 uker siden, og jeg har dermed fått mulighet til å se hvordan han arbeider i en tidlig fase av en forbedrings-/endringsprosess. Fabrikken har ca. 230 ansatte, og nærmer seg nå en produksjon på 2 busser pr. dag (tilsvarende 2 busser pr. ansatt/år. De beste fabrikkene i konsernet produserer 9 busser pr. ansatt/år). Eghert regner med at det vil ta et år å få fabrikken opp på et «akseptabelt nivå».

Eghert og Gustav Tham (Adm. Dir.) har fra første stund tatt mot meg på en fantastisk måte. Jeg deltar på en likeverdig måte i alt av møter (også forhandlingsmøter med underleverandører oa.), involveres i drøftinger av strategier, har fått utlevert nøkkelkort med tilgang til «alt» etc.

Arbeidsdagene er lange, med «fullt trøkk» hele veien: Eghert henter meg 0630, og vi har da en halvtimes drøfting av mål og tiltak for dagen. Deretter starter vi prosessarbeidet i fabrikken, som avstemmes gjennom 5 «pulsmøter» i løpet av dagen: kl. 0715, 0820, 1025, 1255 og 1440. Pulsmøtene er korte, stående møter hvor hele produksjons-ledelsen møtes i et «kommandorom» i midten av fabrikken; Her blir status visualisert på alle veggene gjennom tavler, flytdiagram etc., og vi avklarer situasjon, avvik, tiltak og ansvar med hensyn på framdrift, kvalitet, personale og support mm. I tillegg har ledergruppa en halvtimes møte daglig kl. 0900. Prinsippet for dette møtet er det samme.

Vi reiser fra fabrikken mellom halv fem og fem, men diskusjonene og drøftingene rundt det vi har opplevd i løpet av dagen (og hvordan vi skal løse dette i morgen ..) har flere dager fortsatt gjennom middagen og videre utover kvelden. Intenst og lærerikt!

Nå i helga har Eghert og Gustav reist hjem til Sverige, og jeg har fått gjort meg litt kjent i Lahti. Hoppanlegget er majestetisk! Også reist litt rundt i nærområdet med bil; Mye skog og mange vann!

Til uka skal vi blant annet på besøk hos en av de største underleverandørene (på tirsdag, i Tamberfors, 13 mil mot vest). På onsdag ettermiddag vender jeg og Eghert nesa mot Arlanda og Södertälje, hvor jeg skal besøke både motor- transmisjons- og karosserifabrikken på torsdag.

Et flott og lærerikt opphold så langt. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Med vennlig hilsen
ROLF LARS HAUGEN
Prosessdriver
Mobil: +47 480 52 841
E-post: rolf.lars@tretorget.no

TILBAKE TIL NYHETER