Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?


Anne Nordhaug


10.05.2015
HELSEARBEIDERE PÅ HOSPITERING I VEJLE KOMMUNE I DANMARK

Vi er tre damer, Mona Watne Normann, Kirsti Eliseussen og Anne Nordhaug, fra Ibestad kommune som hospiterer i Vejle kommune i Danmark for å se hvordan omsorgstjenestene drives der.

Vi er tre damer, Mona Watne Normann, Kirsti Eliseussen og Anne Nordhaug, fra Ibestad kommune som hospiterer i Vejle kommune i Danmark for å se hvordan omsorgstjenestene drives der.

Vår kommune har et sykehjem som er 41 år gammelt, og tiden er inne for å gjøre noe med bygningen. Det vil enten bli renovering eller nybygg.

I den forbindelse er kommunen i gang med et prosjekt som dreier seg om hvordan vi vil drive fremtidig omsorg i Ibestad. Vi hadde hørt at Danmark er god på å drive omsorgstjenester og valgte land ut fra dette. Vejle kommune var en kommune som kunne passe for vårt mål med oppholdet. Vejle er en stor kommune, men vi tenker likevel at vi kan få noen nye ideer som kan taes med hjem og settes i verk der. Vejle hadde en flott hjemmeside med mye informasjon om de forskjellige pleiehjem og ellers mye god informasjon som virket interessant for oss.

Det vi ønsket å se på var hvordan tjenestene er organisert, hvordan fungerer de forskjellige avdelinger, hvordan utnyttes kompetanse. Hvordan er arbeidstidene og arbeidsprogram. Hvordan gjennomføres rapportene. Vi ville også gjerne se på hvilke typer velferdsteknologi som er tatt i bruk og gjort erfaringer med.

Vi har hospiteret på forskjellige avdelinger ut fra de ønsker og mål vi hadde for vårt opphold. Mona har hospiteret på Gulkrog, som er et pleiesenter med akuttavlastning.
Kirsti har hospitert på Lindegården som er en demensenhet.
Anne har hospitert på Sundhedshuset som er hovedbasen for hjemmesykepleien i distikt Nord.

Det har vært store avstander mellom arbeidsplassene, men vi har leid bil, og har derfor klart logistikken godt. Vekkerklokka har ringt klokka 04.30, og vi har vært i kjøring klokka 05.45 for at alle skulle være klar på jobb kl 07.00. Når vi så har vært tilbake i sommerhuset kl 17.00, så har vi laget god mat og reflektert over nye inntrykk som hver og en av oss har fått i løpet av arbeidsdagen.

Vi har blitt tatt godt imot alle tre, og har erfart at omsorg i Norge og Danmark har mange fellestrekk. Danmark er god på tverrfaglig samarbeid, og kompetansen til hver yrkesgruppe brukes der den er nødvendig. Vi har sett på de forskjellige tjenestene og har fått noen tanker om hvordan vi ser for oss fremtidig omsorg i Ibestad. Personalpolitikk var ikke et av våre fokusområder, men på dette området har vi fått en god del nye tips i forhold til medarbeiderskap. Vi ser at Danmark er kommet lengre enn Norge på bruken av velferdsteknologi, og dette er noe vi ønsker å gå dypere inn i den siste delen av oppholdet. Vi er også invitert til hverandres arbeidsplass for å få et bedre innblikk i de forskjellige tjenestetilbudene.

Vi ser fram til en spennende og innholdsrik siste uke. I morgen skal vi alle til Sundhedshuset i Give for å besøke hjemmesykepleien. Fra Give er det kort vei til Legoland, og da ingen av oss har vært der før, er det en selvfølge å ta turen innom :)

Hilsen
Mona, Kirsti og Anne.

TILBAKE TIL NYHETER