Nyheter
Reis og Ryk
Prosjekt
Deltakere
Kalender
Apriori AS


English
Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?
28.05.2015
EFFEKTIV DRIFT I KRONBY KOMMUNE
Forfatter: Anne-Marie Gaino

Her kommer en liten hilsen fra rådmannen og økonomisjefen i Nordreisa kommune, som har vært på tur i Finland for å lære mer om hvordan finske kommuner drifter sine tjenester. Vi var særlig interessert i kostnadseffektive løsninger og effektiv drift av kommuner.

Vi valgte å besøke Kronoby kommune, siden de er omtrent på samme størrelse som vår kommune.

Vår finske vert; rådmannen i Kronoby kommune; Michael Djupsjõbacka, tok oss imot på flyplassen da vi kom. Den første morgenen fikk vi være med på møte med samarbeidskommunene i regionen og senere på kvelden deltok vi på formannskapsmøte i Kronoby kommune.

Vi har ellers vært deltakere på ordinære møter som rådmannen har deltatt på; og har besøkt skoler, barnehager, helsestasjoner og sykehjem.
Over alt er vi blitt meget godt mottatt og er overveldet over den positive responsen fra både vertskommunen Kronoby og de samarbeidende kommunene.

Til og med på hotellet hvor vi bodde, ble vi nesten som familiemedlemmer. Hotellets eiere lånte oss sin bil, slik at vi kunne kjøre inn til Kokkola by, for å shoppe litt.
I tillegg ble vi invitert hjem til hotellets eiere, som ville vise oss litt mer av Kronoby kommune.

Vi har hatt et stramt program og det har vært mange inntrykk å absorbere. Dagene har gått fortene enn vi på forhånd hadde trodd, slik at det ble lite tid til medbrakt arbeid.

Vår finske vert har også involvert oss i aktiviteter som for eksempel motorsykkelcross, samt invitert oss til middag i sin private bolig.

På fritiden har vi gått turer i vakker natur, deltatt på konsert til inntekt for Nepal, vært i den lokale kirken og deltatt på åpent hus på folkehøgskolen i Kronoby.

Alt i alt har vi hatt et spennende og innholdsrikt program, som har gitt oss innsikt i driften av finske kommuner og det utstrakte samarbeidet som er mellom kommunene.
På det personlige plan har vi også lært mye og er meget takknemlige for at vi fikk delta i Reis & Ryk-programmet.

Alle kommunalt ansatte skulle hatt muligheten til å hospitere i en annen kommune, for å finne inspirasjon og kanskje se på oppgavene med nye øyne.

Vi vil anbefale alle Reis & Ryk-programmet. Du vil sitte igjen med mange inntrykk og idéer om hvordan du kan utvikle din kommune eller bedrift videre inn i fremtiden.
Takk for oss!

Hilsen Rita Toresen; økonomisjef i Nordreisa kommune og Anne-Marie Gaino; rådmann i Nordreisa kommune

TILBAKE TIL NYHETER